Diari Més

Móra d'Ebre

Els treballadors de l'Hospital de Móra d'Ebre protesten per la retallada de la seva paga variable

Més de la meitat de la plantilla es concentra al centre hospitalari i no descarten manifestacions «més contundents» si no es desvincula de l'Hospital de Reus

Imatge de l'exterior de l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre.

Els treballadors de l'Hospital de Móra d'Ebre protesten per la retallada de la seva paga variableGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) s'han rebel·lat contra la retallada, total o parcial, de la paga variable que cobren anualment, al mes d'abril, per haver assolit objectius assistencials. Uns 150 empleats, més de la meitat de la plantilla, s'han concentrat de bon matí a l'entrada de l'hospital per protestar contra aquesta darrera damnificació, conseqüència de desviar el pressupost del centre hospitalari ebrenc per tapar els forats de l'Hospital Sant Joan de Reus. L'Ajuntament de Reus, administrador de la caixa única dels centres hospitalaris, ja va traspassar 4 milions d'euros, l'estiu de 2016, dels fons de Gecohsa, l'empresa municipal que gestiona l'Hospital de Móra d'Ebre, per injectar-los a l'Hospital de Reus a fi d'evitar-ne la liquidació.

La concentració de protesta d'aquest dijous ha estat convocada en les últimes hores, just després que els empleats de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre s'assabentessin que no els pagaran, o només en rebran una part petita, la retribució variable (corresponent als objectius assistencial i de qualitat assolits per a l'Hospital), que reben amb la nòmina del mes d'abril. L'argument és el dèficit amb què, per primera vegada en anys, el centre tancarà l'exercici econòmic de 2016. «Fins i tot ens diuen que per pagar-nos una part hauran de fer algun mena d'enginyeria financera perquè, si no, els números no surten», ha explicat José Domínguez, representant sindicat de la UGT de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

«Això ve de llarg. Portem molt temps que l'Ajuntament de Reus s'emporta diners de l'Hospital de Móra, un fet completament legal però il·lícit i immoral», ha criticat Domínguez. «La gent ha dit prou. Portem una sèrie d'anys de retallades, des de la creació de la caixa única per a les empreses públiques de Reus –on està inclòs el centre hospitalari de la Ribera d'Ebre-, però això ha estat la gota que ha fet vessar el got», ha apuntat. Els treballadors no descarten futures manifestacions «més importants» i reclamen a les autoritats sanitàries del territori, al CatSalut i la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, que «defensin aferrissadament» el centre i la seva desvinculació de Reus.

Desinversió flagrant

Com ja van alertar fa uns dies a través d'un comunicat, els empleats han tornat a avisar del greu estat de conservació en què es troben les instal·lacions del l'Hospital de Móra d'Ebre i de la falta d'inversions, que serien necessàries per oferir un servei òptim. «No entenem com els polítics del territori deixen que l'hospital arribi a l'estat que està actualment. Tenim màquines gairebé obsoletes, qüestions de manteniment que no funcionen i carències fins i tot estructurals en alguna part del centre», ha alertat el representant de la UGT.

tracking