Diari Més

Infraestructures

Convertiran l'antic Mas de Catxina de Deltebre en un petit hotel

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre aprova el projecte d'establiment, que disposarà d'una desena d'habitacions

Recreació virtual de la proposta.

Convertiran l'antic Mas de Catxina, a Deltebre, en un petit hotelGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat de forma definitiva el projecte que permetrà convertir l'antic mas de Catxina, a Deltebre (Baix Ebre), en un petit hotel. El complex, situat a l'encreuament de les carreteres TV-3454 i T-340, a l'oest del municipi, està format per un mas principal, amb planta baixa i primera, així com un magatzem annex, vinculat a l'explotació agrícola de la finca. La rehabilitació permetrà habilitar en aquests dos espais una desena d'habitacions. D'acord amb el projecte aprovat, es restaurarà el conjunt edificat conservant els murs principals i, sempre que sigui possible, les bigues de gusta. Està previst practicar noves obertures verticals a les façanes del cos principal mentre que la planta baixa tindrà vidres per donar transparència i continuïtat entre la sala d'estar interior i l'exterior.

L'accés de l'hotel estarà situat en planta baixa, així com també la recepció, la cafeteria-restaurant, la cuina, el magatzem, el rebost, el bany i una habitació. A la primera planta s'habilitaran vuit habitacions més. Per últim, el cos auxiliar –el magatzem annex- acollirà una suite de planta baixa i primera. La superfície total construïda serà de 533 metres quadrats i les façanes es pintaran de color blanc, com és característic als masos del Delta.

La CUTE assegura haver valorat el fet que la proposta «respecte l'edificació existent», mantenint les característiques de la tipologia originària d'una mas i incorpora mesures per garantir la integració del nou hotel en l'entorn. El complex, a banda dels dos edificis esmentats, conserva en les seves proximitats un pou i petits corrals.

tracking