Diari Més

Intervenen més de 800 quilos de cargols no aptes per al consum humà

El vehicle que els transportava va ser intervingut a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7

Imatge dels cargols intervinguts.

Intervenen més de 800 quilos de cargols no aptes per al consum humàGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita han intervingut a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7 un vehicle que transportava al seu interior 827 quilos de cargols silvestres, sense les mínimes condicions sanitàries per al consum humà.

Amb motiu dels dispositius que s'estableixen en les principals vies de comunicació de Tarragona, relacionats amb el contraban i els impostos especials, el passat dia 9 es va interceptar un vehicle que havia aixecat les sospites dels agents per l'evident excés de pes amb què viatjava, per la qual cosa es va procedir a la identificació del vehicle i el seu conductor.

Segons informa la subdelegació del Govern a Tarragona, després d'inspeccionar el vehicle, van comprovar que a l'espai de càrrega hi havia nombrosos sacs que contenien cargols silvestres, i com el vehicle no es trobava adaptat per al transport d'aliments, es van iniciar gestions per determinar la procedència d'aquests, ja que mancaven d'etiquetatge, guia sanitària, ni albarà de compra.

Els agents van comunicar aquest fet al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona perquè practiqués les investigacions necessàries i poder determinar si aquests eren aptes per al consum humà, ja que en no estar sotmesos a cap tipus de control sanitari podrien ocasionar greus riscos per a la salut.

Els cargols, segons sembla, s'havien recol·lectat en el seu entorn natural de la Comunitat Valenciana per a la seva distribució en diferents comerços de restauració de la província de Lleida, sense cap tipus de control.

Després del pren de mostres per part d'Inspectors de Salut de la Generalitat, i per evitar que aquest producte fos introduït en el canal de consum, es va procedir a la destrucció d'aquests en una mercantil autoritzada de gestió i destrucció de deixalles orgàniques ubicada a Camarles (Baix Ebre).

Per això es va denunciar administrativament al responsable del transport per incomplir la legislació vigent en matèria de Sanitat, Etiquetatge d'Aliments i Transport de Mercaderies Peribles.

Imatge dels cargols intervinguts.

Intervenen més de 800 quilos de cargols no aptes per al consum humàGuàrdia Civil

tracking