Diari Més

Successos

Confiscats 25 quilos de la planta base de l'opi, l'heroïna i la morfina a l'Ametlla de Mar

La Guàrdia Civil va trobar les plantes al maleter d'un vehicle. Els dos ocupants van ser detinguts

Els agents van localitzar la càrrega al maleter del cotxe durant un control policial rutinari.

Confiscats 25 quilos de la planta base de l'opi, l'heroïna i la morfina a l'Ametlla de MarGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha confiscat, a l'Ametlla de Mar, 25 quilos de càpsules de

dormidora o cascall (Pavaer Somniferum n'és el seu nom científic), una planta herbàcia que és la base de l'opi, l'heroïna i la morfina. Segons informa el cos policial, les plantes trobades són de la varietat Nigrum, i han estat localitzades a l'interior del maleter d'un vehicle que es dirigia a Barcelona. Així mateix han detingut als ocupants del vehicle per un suposat delicte de tràfic de drogues.

El vehicle va ser localitzat la setmana passada. El cotxe havia aixecat sospites dels agents per les maniobres que realitzava quan s'aproximava a un dispositiu policial al Baix Ebre. Els agents van decidirdetenir el vehicle i es va identificar els seus ocupants. Una vegada identificats, i en mostrar símptomes de nerviosisme, es va procedir al registre del vehicle. És així com es van descobrir al maleter tres bosses grans de plàstic, que contenien gran quantitat de càpsules que per les seves característiques podrien ser de dormidora.

Aquest producte, una vegada ha estat assecat, es processa per extreure els alcaloides com la morfina, la codeína i la tebaína, amb els quals es fabriquen medicaments, però també drogues. En ser considerat com a estupefaent, està sotmès a un rigorós control del Ministeri de Sanitat. Per aquest motiu els ocupants del vehicle, de 38 i 50 anys respectivament, i de nacionalitat Hindú, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Van passar a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta, que va decretar llibertat amb càrrecs per a tots dos.

Els agents van localitzar la càrrega al maleter del cotxe durant un control policial rutinari.

Confiscats 25 quilos de la planta base de l'opi, l'heroïna i la morfina a l'Ametlla de MarGuàrdia Civil

tracking