Diari Més

Animals

AnimaNaturalis recorre l'arxiu d'una denúncia contra els correbous d'Aldover per no oferir prou aigua als animals

L'entitat animalista reitera que els corrals no complien les condicions necessàries i que els braus estaven amuntegats

alt

retard, correbous, llei, bou, denúncia, ambulància, animal, AnimaNaturalis, manca, emboladors, bou embolat, Aïda Gascón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AnimaNaturalis ha presentat un recurs d'alçada davant del Departament d'Interior en contra de l'arxivament de la seva denúncia en contra dels correbous celebrats a Aldover (Baix Ebre) el passat 4 de setembre de 2016 per l'amuntegament dels animals i, especialment, la manca de mitjans per a refrescar-los de forma adient, segons prescriu la llei catalana que regula aquestes pràctiques. L'entitat, que demanava l'obertura d'un expedient sancionador als organitzadors dels correbous, els controladors i al mateix Ajuntament d'Aldover, rebutja l'argument d'Interior que va arxivar la denúncia perquè considerava com a vàlida l'existència d'una mànega «al costat dels corrals» com a forma adient per hidratar els animals. En aquest sentit, consideren que disposar d'una mànega no significa forçosament complir la prescripció de proveir d'aigua els braus per refrescar-los així com subministrar-los líquid per beure.

En el seu recurs, AnimaNaturalis ha adjuntat un informe de l'Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i el Maltractament Animal (AVATMA) en el qual destaquen la necessitat d'abastament permanent i accés a l'aigua per part dels animals, especialment en èpoques de calor i en el cas d'aquestes espectacles, com a fonamental per al seu benestar davant les alteracions fisiològiques que produeix el seu transport i participació. La directora d'AnimaNaturalis a l'Estat espanyol, Aïda Gascón, ha recordat en aquest sentit que els animals són exposats durant els correbous «a un esforç físic intens i a un desgast per estrès que altera les seves necessitats d'hidratació i no es pot pretendre refrescar-los amb una simple dutxa d'aigua freda».

Segons la mateixa Gascón, el recurs d'alçada vol establir «un abans i un després en les condicions que són tractats els bous obligats a participar en aquests espectacles, no només a Catalunya sinó a tota Espanya». Així, dins dels arguments dels animalistes s'esmenta també la normativa de l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OiE), de la FAO de les Nacions Unides o de la mateixa directiva europea que regula la protecció dels animals en explotacions ramaderes, respecte la necessitat de garantir que els animals puguin accedir a aigua de qualitat per evitar la set i la seva deshidratació.

tracking