Diari Més

Acuamed xifra en prop de 80.000 metres cúbics el material contaminat que falta treure del pantà de Flix

Les obres es podrien reprendre amb una nova adjudicació però han d'estar llestes abans de dos anys, inclosa la neteja de l'aigua

Un moment de la reunió entre l'alcalde de Flix,

Acuamed xifra en prop de 80.000 metres cúbics el material contaminat que falta treure del pantà de FlixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, s'ha desplaçat aquest dimecres a Flix en persona per presentar els resultats dels estudis dels organismes especialitzats, CIEMAT i TRAGSA, que han verificat que la descontaminació de l'embassament no ha acabat.

Queden 79.300 metres cúbics de material per extreure, menys del 10% dels fangs tòxics localitzats. D'aquests, només 33 tones són de material contaminat, la meitat de mercuri. Els terminis de finalització del projecte encara no estan tancats perquè cal esperar si l'empresa adjudicatària de les obres, Fomento de Construcciones y Contratas, prorroga el contracte o es resol i es torna a adjudicar. Baratech ha assegurat que, inclosa la neteja de l'aigua, la descontaminació ha d'estar completa abans de dos anys.

La societat estatal Acuamed també garanteix que es controlarà el tablestacat de confinament per assegurar que no hi ha filtracions de contaminació a l'aigua del riu l'Ebre.

tracking