Diari Més

La Guàrdia Civil fa explotar una bomba d'aviació de la Guerra Civil trobada a Batea

L'artefacte va aparèixer durant un moviment de terres als voltants d'una granja

Es tracta d'una bomba d'aviació d'origen rus FAB 100.

La Guàrdia Civil fa explotar una bomba d'aviació de la Guerra Civil trobada a BateaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de la Comandància de Tarragona ha fet explotar una bomba d'aviació de la passada Guerra Civil que va ser localitzada als voltants d'una granja al terme municipal de Batea, a la Terra Alta. El passat dia 20, a causa del moviment de terres dut a terme en les proximitats d'una granja, va quedar semi desenterrat un artefacte que pogués tractar-se d'un projectil.

Es va passar un avís a la Intervenció d'Armes de Gandesa, i una vegada confirmat que es tractava d'un projectil, es va informar al Grup de Desactivació d'Explosius (GEDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. Un cop el Grup de Desactivació d'Explosius va arribar al lloc on va ser localitzat el projectil, i amb les degudes mesures de seguretat, es va procedir a la comprovació del mateix i al seu posterior trasllat a una pedrera on es va fer explotar el projectil.

Es tracta d'una bomba d'aviació d'origen rus FAB 100. El model de 1932 es caracteritza perquè el cos està dividit en tres parts unides mitjançant una costura de soldadura sòlida. Aquest tipus de bombes van ser utilitzats durant la Guerra Civil. La denominació republicana era R-100, significant la R la seva procedència russa, seguida del pes de la mateixa.

tracking