Diari Més

Memòria Històrica

El conseller Romeva inaugurarà un monument dedicat als Fets de la Fatarella del 1937

Més d'una trentena de pagesos del poble van ser assassinats per anarquistes a causa de lluites per la col·lectivització agrària

Imatge del cartell que anuncia l'acte.

El conseller Romeva inaugurarà un monument dedicat als Fets de la Fatarella del 1937Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guerra Civil espanyola va tenir dos bàndols clars enfrontats, però no van ser els únics. El moviment revolucionari anarquista va protagonitzar accions que no van tenir una relació directa amb enfrontaments ideològics.

A la Fatarella, Terra Alta, l'any 1937, l'oposició de la majoria del poble als plans de col·lectivització agrària que volien implantar militants de la CNT-FAI provinents de fora, van acabar propiciant la matança de 35 pagesos de la localitat.

El pròxim 28 de gener, el poble rememorarà aquells fets amb la inauguració d'un monument en record de les víctimes, que s'ubicarà al Parc Mirador de la Terra Alta, al cementiri vell. L'encarregat de la inauguració serà el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, Raül Romeva. Estarà acompanyat de Josep Poblet, president de la Diputació; Agustí Colomines, director de la Càtedra Josep Termes i director de l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya; Josep Maria Solé i Sabaté, catedràtic d'Història Contemporània per la UAB i director científic del COMEBE; Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d'Història Contemporània de la URV i Francisco Blanch, alcalde de la Fatarella.

tracking