Diari Més

Medi Ambient

Flix vol reunir-se d'urgència amb el Ministeri de Medi Ambient per la descontaminació inacabada al pantà

L'Ajuntament i la Generalitat preveuen constituir la comissió d'experts independents aquesta setmana

Imatge d'arxiu dels treballs de descontaminació del pantà, l'any 2013, a l'interior del tancat instal·lat per dur a terme la neteja.

L'empresa pública Acuamed va mentir sobre la descontaminació del pantà de FlixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Flix (Ribera d'Ebre) ha tornat a demanar, aquest dilluns, una reunió urgent amb la directora general de l'Aigua, Liana Sandra Ardiles, i el secretari d'estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, per abordar la situació del projecte de descontaminació dels llots tòxics del pantà de Flix. El consistori ja va fer aquesta petició el passat divendres quan el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va revelar que queden, al menys, 100.000 metres cúbics –unes 150.000 tones- de residus tòxics per extreure al fons de l'embassament de Flix, un 12% del total de llots que s'havien d'extreure i tractar.

Des del Ministeri de Medi Ambient han emplaçat l'Ajuntament de Flix a mantenir aquesta reunió després de les festes nadalenques però sense concretar quina podria ser la data. Per altra banda, el consistori i el Departament estan tancant la composició de la comissió d'experts independents perquè es pugui donar a conèixer aquesta mateixa setmana.

tracking