Diari Més

Xerta

L'Ebre es bolca en la defensa de la presidenta del Parlament al seu poble natal

Més de 200 persones es concentren a la plaça major de Xerta

Pla obert en un moment d'una actuació musical a la concentració en suport a Carme Forcadell al seu poble natal, a Xerta (Baix Ebre) aquest 15 de desembre de 2016

Carme Forcadell, concentració, suport, Xerta, ANCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de les Terres de l'Ebre s'han bolcat per mostrar suport a la presidenta del Parlament, i també conciutadana, Carme Forcadell. Més de 200 persones han fet pinya des de la plaça major de Xerta per mostrar a Forcadell que «no està sola» en aquesta envestida judicial. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l'Ebre havia convocat un únic acte central a les Terres de l'Ebre en aquest municipi del qual és natural la president de la Cambra Catalana. A la primera fila, entre representants polítics, socials i culturals, també hi ha assistit algun familiar directe de la presidenta. Els ebrencs s'aferren amb orgull a l'origen xertolí de Forcadell. L'ANC ha demanant als polítics ebrencs que s'inscriguin a l'Assemblea de Càrrecs Electes que es presentarà sota la simbòlica fortalesa del castell de Miravet, al gener.

Amb l'amenaça de la pluja que ha caigut lleugerament a estones, els ciutadans concentrat a la plaça de Xerta per mostrar el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han compartit les consignes del manifest i els parlaments entre crits «d'independència». «Xerta ja és molt gran però avui és una mica més gran i les Terres de l'Ebre també», ha destacat el vicepresident de l'AMI i alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Gaseni ha destacat que calia una resposta a l'agressió més greu que ha fet l'estat espanyol contra Catalunya amb la citació a declarar de la presidenta de la Cambra Catalana. «Venen dies en els quals hem d'estar preparats per defensar-nos i fer-nos sentir», ha insistit. «El Parlament és el més sagrat que tenim i la representativitat de la democràcia en majúscules. Estem preparats per a allò que ens pugui vindre. Fa dies que s'ha acabat la paciència però davant un Estat que no respecta l'ètica i els valors democràtics d'un país com el nostre no hi ha res a fer i hem d'estar més units per plantar cara», ha dit el vicepresident de l'AMI.

També des de Òmnium Terres de l'Ebre s'han sumat a les mostres de suport a Forcadell des de Xerta recordant que la seva feina al capdavant de l'ANC ha estat «l'eina per tirar endavant aquest procés». El coordinador de l'Assemblea ebrenca, Manel Alves, ha recordat a la presidenta del Parlament que la ciutadania està disposada «a plantar cara quan calgui i on calgui» i que «acabaran junts allò que van començar junts» amb ella, justament en una sala de l'Ajuntament de Xerta a les portes del qual avui s'han concentrat.

La lectura del manifest, que també s'ha llegit arreu de Catalunya, ha anat a càrrec de l'alcalde del municipi del Baix Ebre, Roger Avinyó. «Creiem que la política del govern espanyo és errònia i creiem que cal dialogar i pactar un referèndum com a única sortida d'aquest procés», ha insistit més tard Avinyó. El seu poble s'ha mostrat honorat per acollir un acte unitari de suport a Forcadell. «Creiem que en aquest moment difícil que està vivint calia que el seu poble li donés suport», ha apuntat l'alcalde xertolí. «Ella sap que estem al seu costat», ha afegit Avinyó. Així ho recorda una gran pancarta que des d'aquest dijous al vespre penja a la façana de l'Ajuntament de Xerta.

Presentació de l'AECAT

Gaseni ha avançat en l'acte a Xerta que es presentarà a les Terres de l'Ebre l'Assemblea de càrrecs Electes de Catalunya (AECAT) el proper 24 de gener, a Miravet (Ribera d'Ebre). Concretament i per remarcat tot el simbolisme de la fortalesa del seu castell. Confien que no calgui fer ús d'aquesta l'assemblea però ja adverteixen que, si cal, no els tremolarà el pols. De moment, ja hi ha més de 2.000 inscrits però l'ANC ha aprofitat l'acte de suport a Carme Forcadell per reclamar a tots els polítics ebrencs que s'hi inscriguin.

tracking