Diari Més

Agricultura

La Fatarella parlarà sobre les diferents varietats d'olivera en la Festa de l'oli

La jornada tècnica agrícola se celebraraà el proper 2 de desembre

Les oliveres seran les protagonistes d'aquesta jornada tècnica agrícola.

La Fatarella parlarà sobre les diferents varietats d'olivera en la Festa de l'oliCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Casal de la Vila de la Fatarella acollirà el proper 2 de desembre la jornada tècnica agrícola Varietats i sanitat vegetal en olivera en el marc de la 18ª Festa de l’Oli, que se celebrarà del 2 al 4 de desembre. Els assistents a l’esdeveniment podran conèixer les diferents varietats d’olivera, entre les quals destaca la varietat local, l’empeltre, que origina la DOP de l’oli de la Terra Alta. Per altra banda també es tractaran els temes de sanitat vegetal més freqüents en el conreu de l’olivera que cal conèixer per a realitzar els tractaments.

Els experts encarregats d’acostar aquestes qüestions al públic seran la investigadora en olivicultura de l’IRTA Mas Bover, Antònia Ninot Cort, que oferirà la xerrada Les varietats catalanes de l’olivera; i el tècnic de l’ADV pel control de la mosca de l’olivera al Baix Ebre-Montsià, Juanjo Duatis Monllaó, que realitzarà la conferencia Plagues i malalties en oliveres. L’encarregat d’obrir la jornada serà l’alcalde del municipi, Francisco Blanch, mentre que la clourà el president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat.

La 18a Festa de l’Oli comptarà amb moltes altres activitats, com la mostra de productes artesanals i tradicionals o la cursa i la caminada popular. Podeu consultar tota la programació en el document adjunt.

tracking