Diari Més

Justícia

El conductor de l'accident mortal de Freginals no serà jutjat per falta de proves

El jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta conclou que no hi ha indicis de la comissió d'un delicte per part del conductor i arxiva el procediment legal

L'atestat policial apunta que el conductor de l'autocar de Freginals es va adormir

L'atestat policial apunta que el conductor de l'autocar de Freginals es va adormirACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha conclòs que no hi ha indicis de la comissió d'un delicte per part del conductor de l'autobús accidentat a Freginals, al Montsià, el passat mes de març, quan transportava a nois i noies que estaven d'Erasmus i que tornaven de València d'una excursió.

D'aquesta manera, i segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el procediment legal contra el conductor del mortal accident, que va acabar amb la vida de 13 noies de diferents nacionalitats i va deixar a molts dels ocupants de l'autobús ferits, queda arxivat, i a partir d'ara les víctimes tenen la possibilitat de reclamar per la via civil.

El jutjat d'instrucció ha arribat a aquesta conclusió després d'haver pres declaració a les víctimes, als treballadors i directius de l'empresa d'autobusos i d'haver rebut informes pericials dels Mossos, del tacògraf -pel que fa als descansos, la velocitat i la trajectòria que va seguir el conductor-, de Carreters i el forense.

Finalment el jutjat d'instrucció 3 d'Amposta ha constatat que no hi va haver cap error mecànic del vehicle, i que tant la conducció com els descansos i la velocitat adoptats pel conductor van ser estables i adequats en tot moment. A més, s'ha comprovat que el test per consum d'alcohol i drogues va donar negatiu, i que no es va produir cap distracció per l'ús de dispositius mòbils.

tracking