Diari Més

Laboral

Els treballadors d'ambulàncies de l'Ebre accepten provisionalment les mesures plantejades per l'empresa

El col·lectiu es dóna un mes i mig de marge per analitzar el funcionament dels canvis, però no descarta convocar noves protestes

Els treballadors d'ambulàncies de l'Ebre accepten provisionalment les mesures plantejades per l'empresaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de transport sanitari de les Terres de l’Ebre han acceptat de manera «provisional» les mesures proposades per l’empresa concessionària, la UTE Egara-Lafuente, en resposta a les seves demandes de millora de les condicions laborals i la prestació del servei. Després de celebrar dues assemblees aquest dimarts i dimecres, els treballadors han assumit les propostes de la companyia, malgrat que encara les veuen «insuficients». El col·lectiu del transport sanitari s’ha donat un mes i mig de marge per analitzar el funcionament de les noves mesures en una reunió entre el comitè i l’empresa prevista pel 15 de desembre. El comitè d’empresa ha confirmat l’ajornament de la vaga indefinida que havia de començar dimarts passat «per tal de no perjudicar els pacients», però ha avisat que, si les noves propostes no resolen els problemes actuals, convocarà en vaga novament a tots els treballadors del sector.

En un comunicat, els treballadors del transport sanitari han apuntat que les propostes presentades per l’empresa són «insuficients» i han exigit mesures «més concretes i valentes», tant per part de la UTE Egara-Lafuente com per part de l’administració. Tot i això, les han acceptat de manera «provisional» per no perjudicar els pacients.

Aquesta decisió comporta ajornar la convocatòria de vaga a expenses dels resultats de les mesures proposades, que es valoraran el 15 de desembre en una reunió entre l’empresa i el comitè de treballadors. «Si aquestes no són suficients per pal·liar els problemes, convocarem en vaga a tots els treballadors del sector», ha advertit el comitè d’empresa.

Les propostes

Segons els treballadors, la concessionària ha proposat reforçar el centre coordinador a Tarragona per poder absorbir els serveis de les Terres de l’Ebre; l’adscripció voluntària per una part dels treballadors d’un horari laboral que pugui cobrir les hores punta on es generen més serveis; crear un calendari anual personalitzat per a tota la plantilla -i així reduir l’excés d’hores que s’estan fent actualment-, i l’adequació de les bases funcionals dins dels terminis marcats per la comissió creada a proposta de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, per fer-ne seguiment.

A més, a proposta de l’administració, ja s’ha posat en marxa la comissió mixta amb representants del SEM, del CatSalut, l’empresa i treballadors, per tal de donar solucions concretes i immediates dirigides al compliment de les bases concursals. Està previst el lliurament al grup de seguiment de les actes del SEM per visualitzar les auditories fetes fins ara.

També s’ha acordat que la Regió Sanitària demanarà als serveis jurídics del CatSalut un dictamen sobre la utilització del tipus de vehicle més adequat, tant professionalment com higiènicament, en trasllats de malalts. Segons el comitè, l’administració ha manifestat també el compromís de recuperar els llocs de treball perduts a curt i llarg termini, un cop identificades les zones deficitàries del transport sanitari urgent que estan pendents de millora.

tracking