Diari Més

Societat

Móra d'Ebre i Móra la Nova no volen perdre l'accent diacrític

La nova gramàtica de la llengua catalana elimina 150 accents diacrítics i només en conserva 14, d'entre els quals no es contempla el mot móra

El cartell de l'entrada

Móra d'Ebre i Móra la Nova volen conservar l'accent diacríticGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que l'Institut d'Estudis Catalans ratifiqués, a finals de setembre, la nova gramàtica de la llengua catalana i fes pública una de les noves normatives més polèmiques que contemplal'eliminació de la majoria d'accents diacrítics, les controvèrsies estan servides. Però més enllà de les polèmiques sorgides en l'ús de la llengua diària, els noms propis són els que es podrien veure més afectats.

Sense anar més lluny, les poblacions de la Ribera d'Ebre de Móra la Nova i Móra d'Ebre, segons aquesta nova gramàtica, que arribarà a les llibreries el 23 de novembre,es veurien obligades a perdre l'accent diacrític. I és que els mots móra -que fa referència a la fruita- i mora -que és la cultura àrab- és un dels 150 que eliminaran l'accent. Els alcaldes dels dos municipis, però, han manifestat rotundament la seva negativa pel que fa a aquest canvi, i asseguren que volen mantenir el nom de les dues Móres amb l'accent diacrític.

tracking