Diari Més

Judicial

El fiscal demana dotze anys de presó per abusar d'un nen a Amposta

Un veí de Sant Carles de 68 anys enganyava a la víctima, de deu anys, fent-lo pujar al seu cotxe

Imatge d'arxiu de l'

Ajornen una vista contra un grup de narcotraficants perquè un dels encausats té un altre judiciACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Sant Carles de la Ràpita de seixanta-vuit anys s’enfronta a una petició fiscal de dotze anys de presó com a presumpte autor d’un delicte continuat d’abusos sexuals d’un nen de deu anys d’Amposta. La vista oral del cas va començar ahir a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, tot i que va ser suspesa després de prendre declaració a un germà de la víctima i a un agent dels Mossos d’Esquadra.

Els fets jutjats es van produir als mesos d’abril i setembre de l’any 2014 quan l’acusat, J.S.S., que freqüentava les pistes d’atletisme d’Amposta, va aconseguir enganyar al nen, al qual –segons el fiscal– el va sotmetre en tres ocasions a actes sexuals que duia a terme en el seu domicili de Sant Carles de la Ràpita. El procediment utilitzat per el processat –empresonat des que van ocórrer els fets– era aconseguir que el menor entrés al seu cotxe, amb el qual es traslladaven al seu domicili per perpetrar els abusos. Després de cometre’ls donava una quantitat de diners sense determinar al nen, al que retornava a Amposta dins el mateix vehicle, tot i que en una ocasió es va poder comprovar que li havia entregat deu euros. El presumpte pederasta amenaçava al nen dient-li que tindria problemes policials si revelava a algú el que feien a casa seva.

El representant del Ministeri Fiscal sol·licita també la pena de prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres del nen, tant del seu domicili, com de l’escola o qualsevol lloc que freqüenti.

18.000 euros d’indemnització

El processat s’enfronta també a una pena de responsabilitat civil que contempla una indemnització de 18.000 euros per les seqüeles psicològiques i danys morals ocasionats al menor.

Al judici es sentiran els perits que determinaran el grau d’afectació psicològica de la víctima, que –segons la Fiscalia– van causar en ell un sentiment de vergonya, canvi de comportament en l’àmbit familiar i una baixada en el rendiment acadèmic. A l’acte del judici oral declararan dos metges forenses, així com dos perits psicològics que acreditaran els fets.

tracking