Diari Més

Ocupació

Una plataforma virtual de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta facilita als joves trobar feina en el seu entorn rural

'Retorna' és una eina web on cercar i oferir perfils professionals i llocs de feina vacants en comarques rurals

Captura de la página web de Retorna.

Una plataforma virtual de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta facilita als joves trobar feina en el seu entorn ruralDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'objectiu de fomentar«el retorn i inserció laboral de joves professionals a l'entorn rural», el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta ha creat 'Retorna'. Es tracta d'una plataforma virtual (http://retorna.odisseujove.cat) on es poden apuntar joves, amb titulacions universitàries o formació de grau superior, que vulguin trobar feina en una comarca rural. A la vegada, les empreses hi poden accedir per cercar perfils professionals que encaixin amb els llocs de feina vacants que ofereixen. S'hi poden inscriure persones entre 18 i 40 anys. En aquesta eina web s'estén a tot Catalunya i s'ha presentat, en una jornada formativa al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a una quarantena d'agents comarcals implicats en accions relacionades amb joves.

La gerent del CIS de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, Begoña Garcia, ha assenyalat que, com demostra«l'experiència», els joves que marxen a estudiar lluny dels entorns rurals, rarament tornen al seus pobles d'origen a treballar. El CIS treballa insistentment i com a prioritat en l'impuls del retorn d'aquests joves professionals qualificats al territori i ha creat 'Retorna', una eina pensada per a tot el territori català i del qual ja es fa difusió entre col·lectius vinculats al jovent de manera que s'incentivi l'ampliació de la base de dades de professionals de la plataforma. En aquest sentit, es fomentarà l'ús de l'eina des de tallers i xerrades d'emprenedoria als instituts, als usuaris del programa Garantia Juvenil, a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) o a altres projectes relacionats amb els joves i el treball, com ara el Ribera d'Ebre VIVA. Les persones que s'hi vulguin inscriure han de tenir entre 18 i 40 anys. A través de la pàgina web poden seleccionar el seu sector professional i també les comarques on els interessaria treballar. Aquest perfil es pot vincular al que tinguin a la xarxa LinkedIn (on han de tenir actualitzades totes les seves dades de formació i de trajectòria professional).

tracking