Diari Més

Terres de l'Ebre

Desarticulen un grup criminal que robava mercaderies i les amagava a Camarles

La xarxa ocultava productes valorats en gairebé un milió d'euros

El registre efectuat a la nau ubicada a la demarcació de Tarragona.

Desarticulen un grup criminal que robava mercaderies i les amagava en una nau de TarragonaPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa criminal que robava mercaderiesprocedentsde diversos punts de l'estat i fins i tot de Françamitjançant tràilers i els traslladava fins a una nau industrial a Camarles, al Baix Ebre. El grup creava empreses fictícies especialitzades en el transport de mercaderies per tal d’aconseguir feines com a transportistes. En el moment del registre, ala nau de Camarleshi havia amagatmaterial valorat en gairebé un milió d’euros, que posteriormenthavien de vendreal mercat negre.

L’operació, duta a terme conjuntament perles Brigades de Policia Judicial d’Alacant i de Tortosa,va finalitzar el passat 23 d’agost amb la detenció decinc implicats, quatre homes i una dona, tots de nacionalitat búlgara i d’entre 27 i 60 anys, i amb la imputaciódedelictes de pertinència a organització criminal, falsedat documental i estafa. Aquests van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 1 de Tortosa, que va sentenciar l’ingrés a presó per a dos dels membres del grup. Es van esclarir fins a 13 fets delictius comesos a Madrid, Barcelona, Múrcia, València, Sevilla i Badajoz, a més d’un sisè a França.

Modus operandi

El mètode que usava per operar el grup començava amb la creació d’empreses fictícies o suplantava la raó social de societats del sector del transport de mercaderies. D’aquesta manera es registraven en plataformes virtuals especialitzades on prestaven els seus serveis. Quan captaven els clients, l’organització enviava conductors, que formaven part del grup criminal, a recollir les mercaderies. Quan aquests tenien la càrrega, desviaven el sentit de la marxa fins a la nau, on emmagatzemaven els articles robats per vendre’ls al mercat negre.

El grup usaven matrícules falsificades per tal d’evitar ser descoberts per la policia. Per dificultar la localització, també canviaven les matrícules dels vehicles constantment i els conductors usaven cartes d’identitat i permisos de conduir falsificats procedents de Bulgària.

La investigació

Els cossos policials van dur a terme dos registres. Per una banda, al domicili dels principals responsables de la xarxa, i en segon lloc, al magatzem de Camarles. Van intervenir documentació que feia referència a les feines de transport, 32 plaques de matrícules búlgares i roba i productes d’alimentació valorats en gairebé un milió d’euros. Posteriorment es va comprovar que les matrícules ja havien estat involucrades en diversos delictes d’estafa.

tracking