Diari Més

Pesca

La pescadora de Sant Carles Maribel Cera rep la Medalla de la Pesca catalana 2016

Repsol ha rebut la Placa de la Pesca pels canals de col·laboració que ha anat creant amb les confraries de pescadors

Maribel Cera és marinera a la barca d'arts menors Viznago del port de Sant Carles de la Ràpita.

La pescadora de Sant Carles Maribel Cera rep la Medalla de la Pesca catalana 2016Grastoteca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maribel Cera Chillida és una marinera que treballa a la barca d’arts menors Viznago, del port de Sant Carles de la Ràpita. Aquest 2016, la Generalitat de Catalunya ha escollit aquesta pescadora, una de les poques que es poden trobar arreu del territori català, per tal d'atorgar-li la Medalla de la Pesca Catalana 2016, guardó que reconeix l'actuació de diverses persones que treballen a favor del sector pesquer català.

A més de Maribel Cera, aquest any també s’ha homenatjat a Carmeta Barberà, que ha treballat tota la vida en les activitats a terra, com a xarxaire, i en l’actualitat difón i manté el patrimoni cultural pesquer, transmetent el seu ofici de xarxaire a les noves generacions; i també a Isabel Comí, armadora del port d’Arenys de Mar. Aquests reconeixements volen posar èmfasi a la presència de la dona en el sector pesquer, «guardonant així el paper passat, present i futur de la dona en el sector pesquer català», a més de reconèixer «l’especial iniciativa, l’habilitat i l’esforç de les dones de les famílies pesqueres, que sovint ha estat poc visible, en el desenvolupament de l’activitat tradicional i el seu esforç per diversificar l'economia i les activitats del nucli familiar, per buscar alternatives amb altres recursos i una gestió acurada quan l'economia s’enfrontava a una crisi».

Per altra banda, l'empres Repsol ha rebut la Placa de la Pescaper l'activitat que desenvolupa als ports, que al llarg del temps ha anat creantcanals de col·laboració ambles confraries de pescadors. Actualment,la comunicació entre Repsol i les confrariesés permanent i contínua, i s'ha materialitzat en un conveni de col·laboració i d'ajuda mútua.

Els guardons Medalla de la Pesca catalana i Placa de la Pesca catalana es van crear l’any 1985 amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.

tracking