Diari Més

Pinell de Brai

Ensenyament demana el retorn dels alumnes després de la baixa de les mestres

La directora territorial del Departament creu que el nou escenari dóna marge per negociar una solució al conflicte entre famílies i les docents

Pla general de l'entrada de l'escola del Pinell de Brai mentre accedien mestres i alumnes en el segon dia de curs. Imatge del 13 de setembre de 2016 (horitzontal)

Ensenyament demana el retorn a classe dels alumnes després que les dues mestres hagin agafat la baixaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Ensenyament demanarà a les famílies dels alumnes de l'escola Cèsar Martinell del Pinell de Brai (Terra Alta) que els alumnes tornin a classe i comencin,finalment, el curs aquest dimecres.

La directora dels serveis territorials del Departament a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, considera que el fet que, des d'aquest dimarts, les dues mestres qüestionades es trobin de baixa mèdica dóna marge per abordar amb els pares i la direcció del centre una sortida negociada al conflicte. Cid traslladarà aquest plantejament als familiars i a l'Ajuntament en una reunió que tindràlloc al llarg d'aquest mateix dimecres per desencallar la situació creada desprésque, per segon dia consecutiu, els alumnes s'hagin quedat a casa sense començar el curs.

Aquest dimarts al matí, la mestra que continuava al seu lloc de feina, i contra la qual la direcció del centre ha proposat l'obertura d'un expedient per suposats insults i amenaces, ha presentat la baixa mèdica. La seva germana, els mètodes pedagògics de la qual són objecte de crítiques per part dels pares, la va demanar adduint un atac d'ansietat patit el passat 1 de setembre i Ensenyament ja havia cobert el seu lloc amb una substituta.

«Hem de buscar una solució. No perquè l'escolarització sigui obligatòria, sinó perquè és el millor per als nens», subratlla Cid, tot recordant que «ni el Departament, ni l'Ajuntament ni els pares, ningú volen que els nens no vagin a l'escola». Amb les dues mestres ara de baixa, Cid creu que la reunió amb famílies i Ajuntament –«perquè també és part implicada: són els seus conciutadans»- ha de possibilitar que la gran majoria dels alumnes comencin ja les classes després de dos dies de protesta.

A partir d'aquí, proposa que el Departament pugui continuar negociant per resoldre les «qüestions puntuals»relatives al rebuig que susciten les docents entre molts pares i mares.Tot i que els pares recorden que van posar el seu descontentament sobre els procediments d'una mestra en coneixement del centre a finals del passat mes de juny, la directora territorial d'Ensenyament sosté que aquesta queixa no va arribar al Departament i que, en qualsevol cas, la mestra implicada no ha pogut demostrar si havia modificat el seu mètode pedagògic amb els alumnes a partir d'aquest curs. Separa el seu cas del de la seva germana, contra la qual la direcció del centre ha proposta l'obertura d'un expedient per suposats insults i amenaces, com un «fet puntual i personal». La reacció hauria tingut lloc després que el passat dia 1 de setembre, primer dia de feina per als docents, després que la seva germana assegurés que va patir un atac d'ansietat arran la conversa va mantenir amb la direcció plantejant-li el malestar dels familiars i demanant-li canvis en el mètode d'ensenyament.

tracking