Diari Més

Unió de Pagesos calcula que la pedregada ha causat greus danys en les collites de vinya i ametlla

Les poblacions afectades, aquesta nit, pel mal temps han estat Batea i Caseres

Unió de Pagesos calcula que la pedregada ha causat greus danys en les collites de vinya i ametlla

Unió de Pagesos calcula que la pedregada ha causat greus danys en les collites de vinya i ametllaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos calcula que la pedra que ha caigut, aquestanit, a la Terra Alta ha afectat més d’un terç del terme de Batea i certes parts del terme de Caseres causant danys importants a la vinya i l'ametller.

La pedregadaha afectatles varietats blanques de vinya (garnatxa blanca i macabeu), que s’han començat a veremar fa pocs dies, encara que tambéhan resultatafectades les negres (ull de llebre, sirà o carinyena).

Pel que fa a l’ametlla, la intensitat de la pedraha fetcaure quasi la totalitat d’ametlles, que s’havia començat a collir feia pocs dies.

Unió de Pagesos demana que el Departament d’Agricultura faci una valoració acurada de les pèrdues i arbitri mesures per a la pagesia professional, i que Agroseguro periti amb celeritat les parcel·les de vinya i ametlla que ja estan collint; a més, que es tingui en compte la pèrdua d’ingressos de la pagesia afectada, i que aquesta es reflecteixi en l’adequació de mòduls de l’IRPF de cara a la propera declaració de la renda.

El sindicat també ha recordat que la pagesia que té assegurança hadedeixar una mostra dels danys provocats per la pedra en cas de començar a collir el fruit abans que es faci el peritatge.

Agricultura demana a l'asseguradora que periti les terres afectades per la calamarsada

Agricultura demana a l'asseguradora que periti les terres afectades per la calamarsadaCedida

tracking