Diari Més

Mobilitat

Centè tall a l'N-340 per reivindicar la gratuïtat de l'AP-7

Està previst que el moviment es reuneixi amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Centè tall a l'N-340 per reivindicar la gratuïtat de l'AP-7

Centè tall a l'N-340 per reivindicar la gratuïtat de l'AP-7ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l'N-340 han celebrat aquest dissabte el centè tall de trànsit consecutiu de la carretera per reivindicar la gratuïtat de l'AP-7. Ho han fet amb una xocolatada reivindicativa a Amposta on han participat una seixantena de persones i des d'on s'ha reforçat el missatge de buscar solucions per rebaixar la sinistralitat a la via.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, s’ha felicitat que, en menys d’un any, el moviment ha estat capaç d’informar la gent sobre l’estat de l’N-340 i “fer que sigui notícia diàriament”. Està previst que dijous es reuneixin amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Emilio Ablanedo, on rebutjaran el pla de Foment per l’N-340, amb onze rotondes al tram ebrenc, doble ratlla contínua i limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora.

A Ablanedo, subdelegat del govern a Barcelona que va assumir les funcions del subdelegat a Tarragona quan Jordi Sierra va deixar el càrrec al març, li plantejaran l’oposició a posar rotondes en una carretera com l’N-340 perquè consideren que pot provocar més accidents. “Lluitem per l’AP-7 gratuïta perquè volem una carretera digna”, ha defensat Navarro, que diu que amb les obres de Foment estan enterrant l’N-340 i que, així, s’està enterrant també el territori. “Les nostres terres es quedaran enfonsades”, ha lamentat el portaveu del moviment veïnal.

D’altra banda, el moviment veïnal té sol·licitada una reunió amb el director general de Carreteres a Madrid, així com amb la Secretaria de l’Estat. Els veïns van proposar dimarts als alcaldes de les Terres de l'Ebre un front comú per rebutjar els plans per l’N-340 del ministeri de Foment i que assisteixin a les trobades previstes, encara no confirmades.

tracking