Diari Més

Mig centenar de persones reclamen a Tortosa que els mestres substituts s'incorporen als centres a 1 de setembre

Critiquen que els serveis territorials d'Ensenyament a l'Ebre hagi presentat les dades del curs escolar als mitjans de comunicació abans que als sindicats

Els assistents a la protesta a la plaça Barcelona de Tortosa amb pancartes i samarretes grogues, aquest 7 de setembre de 2016

protesta, Tortosa, ensenyamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a Tortosa per denunciar les pràctiques del Departament d'Ensenyament a l'escola pública. Consideren que la Generalitat aplica«retallades continuades»i, aquest cop, la protesta s'ha centrat en reclamar que els mestres substituts siguin nomenats a temps per incorporar-se als centres de destí a 1 de setembre. Tal com ha explicat el president de la Junta de Personal Docent no Universitari de les Terres de l'Ebre, Marc Martínez, els nomenaments no es feien fins al primer dia de curs i enguany s'ha aconseguit que es facin el 8 de setembre. «És un petit avenç però no és suficient. Hem d'aconseguir que totes les plantilles de personal estiguin disponibles a 1 de setembre per preparar i començar el curs en condicions», ha manifestat. Els sindicats també lamenten que els substituts de mestres que es posen malalts no es designin fins a deu dies després de la baixa.

Des de la Junta de Personal Docent també s'ha criticat que els serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre hagin donat a conèixer les xifres del curs escolar abans als mitjans de comunicació que als sindicats.

La protesta d'aquest dimecres s'ha fet a la plaça Barcelona de Tortosa i han penjat unes cordes d'estendre on han penjat fulls quantificant els mestres substituts que faltaven arribar a les escoles. Alguns dels manifestants portaven les samarretes de color groc habituals i pancartes amb unes tisores simbolitzant les retallades a l'escola pública.

tracking