Diari Més

Medi Natural

Tivissa converteix el gran incendi del 2014 en objecte d'estudi ecològic

Les dades sobre el foc que va afectar part de la Mola de Bellerils serviran per establir criteris de gestió en altres incendis

Imatge d'arxiu de l'incendi que va cremar part del terme de Tivissa el 2014.

Tivissa converteix l'incendi del 2014 en objecte d'investigació ecològicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tivissa, amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona, ha signat contracte amb la Fundació Pau Costa, per desenvolupar el projectedenominat'Estudi de recerca i gestió del coneixement en matèria d’ecologia del foc (Mola de Bellerils)'.

Aquestprojecte d’estudi permetràextreure lliçons i experiències tant pel que fa a la gestió de l’emergència com a la gestió del paisatge. Es tracta de fer un cas d’estudi de l’incendi de Tivissa adreçat tant als cossos d’emergències com als responsables de prevenció i gestió del territori.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha destacat«la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tivissa per donar a conèixer de forma científica la singularitat del foc de fa dos anys». Jardí afegia que, «va ser un incendi únic fins ara a Europa i conèixer-lo millor ens ajudarà a tots per tal de prendre mesures i estratègies de gestió davant els desastres naturals».

Entre el 15 i el 17 de juny de 2014, al terme municipal de Tivissa, es va produir un incendi que va cremar part de la Mola de Bellerils i que va afectar fins a 839 hectàrees. Segons els tècnics de Bombers de la Generalitat i de l’EFI, per les seves característiques, va ser un incendi únic a Europa, ja que és el primer cop que en la decisió de l’estratègia s'hi van incorporar criteris de confinament i de gestió.

tracking