Diari Més

Metereologia

Protecció Civil activa l'alerta de l'Infocat pel risc d'incendis a les Terres de l'Ebre

El fort vent de mestral agreuja la situació de perill en la zona

El mapa de predicció del perill d'incendi forestal

Protecció Civil manté aquest diumenge l'Alerta del Pla Infocat pel risc d'incendisGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha passat de prealerta a alerta el pla Infocat a causa del risc elevat d'incendis forestals a les Terres de l'Ebre, on el risc és extrem agreujat pel fort vent de mestral previst a l'extremsud. El Departament d'Agricultura està valorant si es tanquen els accessos als massissos del Montsant i els Ports, segons ha indicat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado. Aquesta situació d'alerta es mantindrà durant tota la jornada d'aquest dilluns i dimarts i Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions.

Delgado ha explicat que la situació de risc elevat d'incendis és generalitzada arreu de Catalunya, sobretot a l'Alt i Baix Empordà i a les Terres de l'Ebre, on el risc d'incendis és extrem i, per això, a la una d'aquest migdia s'ha decidit activar l'alerta del pla Infocat. De moment, segons Delgado, s'ha demanat als ajuntaments de les comarques del sud que reforcin la vigilància als boscos amb policies locals i voluntaris de Protecció Civil.

Protecció Civil demana als ciutadans que col·laborin a evitar incendis i es minimitzin les activitats de risc en zones properes al bosc.

D'altra banda, Protecció Civil continua mantenint activada l'alerta del pla Procicat per l'onada de calor, que es manté per tercer dia consecutiu. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es continuaran assolint temperatures extremadament elevades a gran part del territori, sobretot a les comarques centrals i de Ponent, així com també a les comarques de l'extrem sud del litoral.

tracking