Diari Més

Emprenedoria

L'essència del Delta en un glop de ginebra

L’ampoller Daniel Casas apropa al món dels licors un nou concepte de Gin

L'essència del Delta en un glop de ginebra

L'essència del Delta en un glop de ginebraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Harbour Gin és el nom de l’obra de l’ampoller Daniel Casas. Aquesta ginebra amb personalitat fresca, floral i salina neix darrera de la barra d’una cocteleria de l’Ampolla amb vistes al mar. Casas, un químic de 42 anys, i actual propietari del local d’oci Blaumar, situat a l’avinguda marítima del municipi, assegura que mogut per la idea de voler oferir la seva pròpia ginebra als clients va començar a treballar en la destil·lació d’aquest licor.

L’autor afirma que Harbour «concentra de forma equilibrada tota la riquesa botànica i la diversitat del Delta de l’Ebre en una beguda de moda», que destaca per concentrarl’essència del territori» en un sol glop. Una essència elaborada artesanalment i destil·lada en un alambrí de coure de més de 100 anys d’història, i on els seus ingredients són seleccionats i collits a mà pel mateix Daniel Casas. La Punta del Fangar, arrossars, penya-segats, platges de l’Ampolla i el GR-92 Sender Mediterrani del Parc Natural del Delta de l’Ebre són alguns dels escenaris d’on s’extrau aquesta riquesa per a l’estímul i plaer dels sentits.

La conjugació marinera d’aquest gin viatja entre la terra i la mar, combinant la frescor que aporten botànics com la pell de llimona o la pell de taronja i el toc salí propi del fonoll marí, el rave de mar, la sajolida, la salicòrnia i l’aigua desmineralitzada de les fonts dels Ports de Tortosa-Beseit.

Aquesta ginebra prèmium és capaç de condensar en el paladar un petit bocí de les Terres de l’Ebre, « amb elementsperfectament harmonitzats i creada amb molta passió i il·lusió», tal com explica el seu inventor. El licor, que transportaal consumidor als paratges del Delta, es comercialitza des dejuny del 2015, i es pot degustar en locals d’oci nocturn, restaurants i licoreries de Tarragona, Barcelona, la zona litoral de Castelló i, puntualment, també a Madrid.

Daniel Casas dóna fe que la millor manera de gaudir d’aquesta ginebra amb reminiscències marineres és acompanyant-la amb una espiral de llima salvatge, esprement els seus olis essencials i afegint-hi dos grans de ginebre fresc.

L'essència del Delta en un glop de ginebra

L'essència del Delta en un glop de ginebraCedida

tracking