Diari Més

Deltebre

Tres investigats per un delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística al delta de l'Ebre

Haurien rehabilitat un magatzem agrícola amb una funcionalitat no permesa en un espai protegit de Deltebre

Tres investigats per un delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística al delta de l'Ebre

Tres investigats per un delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística al delta de l'EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració a tres persones, en qualitat d'investigades, per un possible delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística al delta de l'Ebre. En el marc d'una investigació sobre possibles irregularitats en la construcció i rehabilitació de diverses edificacions en espais protegits del Delta, agents del Seprona van localitzar un edifici a la Bassa de l'Arena a Deltebre que per les seves característiques no es corresponiaales construccions que es permeten en aquest entorn. En els espais d'interès natural, la normativa només permet la construcció i rehabilitació d'edificacions que es dediquin«exclusivament»a magatzems agrícoles. Segons la Guàrdia Civil, la construcció té característiques i unequipament semblant a la d'un habitatge d'ús habitual.

Les tres persones que ja han pres declaració a la Guàrdia Civil, en qualitat d'investigats, són el promotor, el constructor, i l'enginyer tècnic director de l'obra. Segons la instrucció que ja s'ha tramès a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, la promotora de la construcció va demanar l'any 2013 una llicència de rehabilitació d'una masia existent a la finca, amb l'objectiu de destinar-la al turisme rural, així com per a la construcció d'un magatzem agrícola. L'edificació està dins de l'espai d'interès natural del delta de l'Ebre i en la sol·licitud estava inclòs un projecte tècnic redactat per un arquitecte.

A partir de la inspecció feta a la finca investigada, la Guàrdia Civil va poder comprovar que no hiexisteixcapactivitat de turisme rural legalment implantada, mentre que el magatzem agrícola que s'havia edificat a la finca, tenia canvis substancials respecte el projecte original, ja que s'ha compartimentat el seu interior amb estances d'ús residencial. Els agents del Seprona van procedir a la instrucció de diligències penals i van prendre declaracions en qualitat d'investigats a les tres persones relacionades amb la construcció.

tracking