Diari Més

Correbous

Imputats tres dels agressors de les activistes d'AnimaNaturalis a Mas de Barberans

El magistrat exculpa un dels investigats i als altres els atribueix delictes de coacció, danys i lesions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d'instrucció número 1 d'Amposta ha tancat les diligències del cas de les agressions que van patir dues activistes d'AnimaNaturalis, el passat mes d'abril, a Mas de Barberans, alMontsià. Segons l'escrit del magistrat, hi ha suficients indicis de comportament delictiu en unes accions que qualifica de «gran violència»– en concret, quan els investigats sacsen, peguen i prenen les càmeres a les noies-. Els fets, per al jutge, poden ser constitutius dels delictes de coacció i de danys i de dos delictes lleus de lesió.

El magistrat d'Amposta que ha instruït el cas no considera acreditada la participació incriminatòria d'un dels quatre investigats en els fets i l'exculpa provisionalment. En l'auto també es fa una primera valoració del cost de les càmeres i altres materials trencats de prop de 800 euros. La Fiscalia, l'acusació i la defensa han de presentar el seusescrits d'acusació per demanar la celebració del judici o el sobreseïment de la causa.Un cop tancada la instrucció, el jutge conclou que tres dels investigats van atacar amb «violència»les dues animalistes d'AnimaNaturalis que gravaven i fotografiaven la tarda de bous a la plaça deMas de Barberans.

En l'auto judicial es relata que les noies van ser «sacsades i copejades»i se'ls van prendre els equips de gravació que portaven per trencar-los-hi, «impedint a les perjudicades dur terme la seva activitat». En l'escrit del magistrat també es detalla les lesions patides per les dues animalistes, policontusions«sense seqüeles»a diferents parts del cos.

Imatge capturada del vídeo de l'agressió que pateixen dues activistes d'AnimaNaturalis durant un acte taurí a Mas de Barberans. Imatge del 29 d'abril de 2016

bous, Mas de Barberans, activistes, plaça, públic, agressió, AnimaNaturalisACN

tracking