Diari Més

Medi Ambient

SEO Bird Life alerta que el delta de l'Ebre és un dels quatre «santuaris per a aus» més amenaçats d'Espanya

L'ONG a l'Ebre avisa que l'amenaça s'estén a tota la fauna i la flora i també al sector econòmic

SEO Bird Life alerta que el delta de l'Ebre és un dels quatre «santuaris per a aus» més amenaçats d'Espanya

SEO Bird Life alerta que el delta de l'Ebre és un dels quatre «santuaris per a aus» més amenaçats d'EspanyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regressió, el canvi climàtic, les plagues com el caragol poma o l'impacte de l'activitat humana són només algunes de les causes que, segons el darrer estudi de SEO Bird/Life, situen el delta de l'Ebre entre els quatre Àrees per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat de l'estat espanyol més amenaçats.

Com ha apuntat Sara Sánchez, portaveu de SEO Bird/Life a les Terres de l'Ebre, les actuacions han d'anar més enllà de les administracions i cal la implicació de tots els agents per una bona evolució del Delta ja que l'amenaça afecta, més enllà de les aus migratòries, tota la fauna i la flora i els sectors agroeconòmics de la zona. Segons l'estudi de l'ONG, junt amb el delta de l'Ebre, l'illa de Conillera, Monfragüe i les maresmes del Guadalquivir són els espais més amenaçats per a la biodiversitat avícola a Espanya però hi ha 422 espais en situació de risc en un centenar de països, el 3,5% del total de las 12.000 àrees que hi ha a tot el món.

Amb aquests informes, SEO Bird/Life intenta mantenir en alerta les administracions però també intentar implicar tots els agents que poden contribuir a millorar l'evolució del Delta. «Hem de creure que no només els ecologistes ambientalistes podem contribuir-hi. Estem donant explicacions als visitants que venen al Delta, a la gent que té empreses de turisme rural i ornitologia, als restaurant i als arrossaires i agricultors, etc. Volem que no només les administracions tinguin clar que han d'estar a l'aguait sinó que hi estem tots involucrats», ha defensat la portaveu ebrenca de SEO Bird/Life.

tracking