Diari Més

La Fiscalia demana 19 anys de presó per a cadascun dels presumptes piròmans de l'incendi d'Horta de Sant Joan

Els dos acusats s'enfronten a indemnitzacions milionàries que poden superar els 8 MEUR

La Fiscalia demana 19 anys de presó per a cadascun dels presumptes piròmans de l'incendi d'Horta de Sant Joan

La Fiscalia demana 19 anys de presó per a cadascun dels presumptes piròmans de l'incendi d'Horta de Sant JoanACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri Fiscal demana 19 anys de presó per a cadascun dels dos presumptes piròmans acusats de provocar l'incendi d'Horta de Sant Joan, al juliol de 2009, on van morir cinc bombers GRAF Lleida i es van cremar més de 1.000 hectàrees del massís dels Ports.

En l'escrit de conclusions, la Fiscalia imputa a Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner cinc delictes d'homicidi imprudent, un delicte de lesions per imprudència i un delicte d'incendi forestal. Juntament amb la pena d'encarcerament, se'ls reclamarà milionàries indemnitzacions per restituir els danys a les famílies de les víctimes, a una trentena de propietaris afectats i a les administracions. La multa podria superar els vuit milions d'euros.

La Fiscalia de Tortosa ha presentat l'escrit de conclusions del procediment sumari a l'Audiència de Tarragona pel cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan. Tot i que encara no ha estat traslladat als acusats, les defenses encara han de presentar els seus escrits abans que es pugui posar data al judici un cop hagin passat les pertinents qualificacions.

En les conclusions, el Ministeri Fiscal considera provada l'autoria del foc per part de Paz i Forner i el dol en la seva acció. Els fa, per tant, responsables de cinc delictes d'homicidi imprudent, per la mort dels bombers GRAF Lleida que van perdre la vida durant la segona jornada de les tasques d'extinció de l'incendi, i del delicte de lesions per imprudència, per un sisè bomber GRAF que va resultar greument ferit quan el grup es va veure atrapat en una de les revifades del foc. La fiscal demana 19 anys de presó per a cadascun dels presumptes piròmans i la completa inhabilitació de tots dos durant el temps que duri la condemna.

Als dos homes també se'ls reclama "importants indemnitzacions" per reparar els danys causats per la seva acció, sobretot amb multes de pagament mensual per als familiars de les víctimes. Segons el peritatge que es va fer després de l'incendi, hi ha 29 propietaris particulars que reclamen ser compensats per les pèrdues sofertes –amb algunes peticions de fins a 60.000 euros-. També la Generalitat demana més de 7,5 milions d'euros, des de diferents departaments, i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural, més de 700.000 euros pels danys mediambientals causats.

tracking