Diari Més

Les excavacions de la catedral descobreixen un important tram de la muralla romana i una plaça pública

Són els vestigis més rellevants trobats fins ara de la ciutat romana Dertosa, molt documentada però poc verificada fins a l'actualitat

Zona on s'ha trobat una plaça del segle I mentre la visiten representants dels consistori, els directors de l'excavació i la premsa.

Les excavacions de la catedral descobreixen un important tram de la muralla romana i una plaça públicaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els arqueòlegs que treballen en les excavacions del solar de davant de la catedral de Tortosa han descobert un tram de muralla de la Dertosa romana, dels volts del segle V, de l'etapa tardo-romana. Es tracta d'una secció de 40 metres de llargada per 3 d'alçada. També han exhumat part d'una plaça pública de l'etapa Alt-Imperial, del segle I o II, que podria estar vinculada al Fòrum, del qual es van trobar indicis dins de l'actual edifici de l'Hospitalitat del Bisbat de Tortosa. Més enllà d'alguna paret de cases particulars o restes del món funerari, mai abans s'havia trobat cap vestigi tan important de l'antiga Dertosa i ha estat qualificat de «sorprenent, extraordinari o espectacular»pel coordinador de les excavacions, Jordi Diloli. També hi ha al solar restes medievals o andalusines. L'Ajuntament de Tortosa ha entomat el repte de preparar un projecte per aquest espai que posi en valor les troballes però ja preveu que requeriràs«més cost i més temps»construir la nova plaça que obre la catedral al riu.

tracking