Diari Més

Cas Termyca

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar Andreu Martí surt de la presó després de pagar la fiança

L'exbatlle, detingut en l'operació Térmyca, va sortir de Mas d'Enric el 20 de juliol

Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de MAr

Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de Mar, detingutCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar Andreu Martí ha pagat la fiança de 600.000 euros imposada pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell i està en llibertat provisional des del 20 de juliol, segons ha pogut confirmar l'ACN. El jutge va declarar el 7 de juliol el seu ingrés a presó de manera provisional després que fos detingut en el marc de la investigació de la peça 6 del cas Torredembarra. El mateix dia, l'exalcalde va ser traslladat a la presó de Mas d'Enric, on hi ha passat 14 nits. Dels 11 detinguts en l'Operació Térmyca, només Martí i el propietari de la consultora d'Efial, Antonio Martos, van ser enviats a presó provisional. En el cas de Martos, va pagar la fiança de 150.000 euros exigida pel jutge el 8 de juliol.

Entre altres, el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, investiga la contractació per part de la societat municipal La Cala Gestió amb la consultora Efial. La peça 6 del cas Torredembarra investiga l'entramat de blanqueig entorn de les contractacions amb Efial.L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va anunciar que es personaria com a acusació particular en la investigació després d'encarregar un informe als serveis jurídics. L'equip de govern considera que personar-se és la millor opció davant la possibilitat que els fets delictius que s'investiguin a la peça –que continua sota secret de sumari- hagin perjudicat el consistori. A més de poder emprendre accions legals per mala gestió de Martí, el consistori també té esperança en un rescabalament de perjudicis en les arques municipals, segons Gaseni.

Les denúncies corresponents

En un ple divendres al vespre, l'alcalde de l'Ametlla, Jordi Gaseni, va explicar que pròximament farien públiques les conclusions dels resultats d'una auditoria sobre més de mig centenar de procediments de contractació probablement irregulars. També va detallar que l'Ajuntament està pendent d'una altra part de l'auditoria sobre procediments urbanístics, sobretot de quotes urbanístiques, una feina«complexa»per la gran activitat que s'ha realitzat durant anys anteriors, segons el batlle. En aquesta línia, l'equip de govern planeja fer públiques les conclusions en un acte i anuncia que «si apareixen indicis de delicte», presentaran les denúncies corresponents.

En sessió plenària, Gaseni va exposar que les «repetides denúncies»que s'havien fet «es van transformar en evidències»un cop iniciada l'operació Térmyca. L'alcalde de l'Ametlla considera que la detenció de Martí va suposar«una sensació d'alleujament per gran part de la població»però va admetre que també ha suposat«un gran malestar»pels veïns del municipi, que només desapareixerà«quan es faci justícia».

CiU, al costat de l'equip de govern

Per la seva banda, el portaveu de CiU a l'Ametlla, Joan Pere Gómez, va apuntar en el ple que el grup municipal estarà al costat de l'equip de govern –d'ERC i Compromís per La Cala- en totes les accions judicials que s'emprenguin si "«ot el que s'ha dit es pot demostrar». «Demanem que la justícia sigui el màxim de rigorosa: qui la fa, que la pagui», va assegurar Gómez, que va admetre que el grup estava«molt avergonyit»pel que estava passant amb Martí, que va ser alcalde de l'Ametlla per CiU durant 12 anys.

tracking