Diari Més

Policial

Investigats per estafa internacional dos veïns d'Amposta i Deltebre

S'haurien quedat amb els diners de la compra d'una llanxa i dos motors fora-borda sense entregar-los al comprador

Presó per un jove detingut per robatori amb força en un domicili del Vendrell

Presó per un jove detingut per robatori amb força en un domicili del VendrellDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Fiscalia de Tarragona, en col·laboració amb les autoritats txeques, han pres declaració com a investigats a dues persones de nacionalitat txeca i espanyola, localitzats a Deltebre i Amposta, respectivament, com a autors d'un delicte d'estafa.

Segons informa la Subdelegació del Govern a Tarragona, els fets es remunten al maig del 2014, quan un ciutadà eslovac resident a la República Txeca va contactar a través d'Internet amb una persona resident a Espanya amb la intenció d'adquirir una llanxa i dos motors fora-borda.

Una vegada van arribar a un acord en el preu, el comprador va realitzar una transferència bancària a favor del venedor per la quantitat acordada.

Amb el pas del temps, i en no rebre la mercaderia, el comprador diverses vegades va intentar posar-se en contacte amb el venedor, però va resultar infructuós, per la qual cosa ho va comunicar a les autoritats del seu país.

Després de formular una denúncia dels fets a la Fiscalia del Districte 5 de Praga (República Txeca), les autoritats judicials txeques van realitzar una sol·licitud internacional de cooperació judicial.

Les actuacions van recaure en la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació per trobar el parador dels suposats estafadors.

Després de diverses setmanes d'investigació, les persones investigades van ser localitzades a Amposta i Deltebre, on tenien la seva residència.

Aquestes dues persones, en les dates que es va cometre el fet il·lícit, mantenien una relació sentimental i la Guàrdia Civil les considera coautores d'un delicte d'estafa.

Després del pren de declaració de les dues persones com investigades per un delicte d'estafa, es van posar les actuacions a disposició de la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.

tracking