Diari Més

Mobilitat

Trens Dignes creu que s'han mantingut «segrestats» els passatgers per evitar la imatge de l'evacuació

Davant d'aquesta nova avaria d'un comboi de la R16, l'entitat diu que ja no li queden ni adjectius ni paciència

Trens Dignes creu que s'han mantingut «segrestats» els passatgers per evitar la imatge de l'evacuació

Trens Dignes creu que s'han mantingut «segrestats» els passatgers per evitar la imatge de l'evacuacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i Priorat està convençuda que Renfe i Adif han mantingut«segrestats»els passatgers dins del comboi de la R16 avariat aquest dilluns al matí entre l'Ametlla i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per evitar la difusió d'unes noves imatges d'evacuació i de persones caminant per damunt de les vies. «No s'ha optat per l'evacuació per estalviar-se la vergonya i els han mantingut segrestats- durant dues hores i 40 minuts, segons la mateixa Renfe-, fins que l'avaria s'ha solucionat», exposa l'entitat en un comunicat. La plataforma afegeix que els mateixos passatgers han anat informant de l'avaria a través de les xarxes socials, i que en aquesta ocasió ells mateixos han pogut veure per la finestra el cable caient i emetent fortes espurnes. El col·lectiu insisteix en la reiteració de les incidències i que ja se li han acabat«els adjectius i la paciència».

«Estem instal·lats en la incidència continuada, en el retard habitual», exposa. L'entitat manifesta que el seu comunicat d'aquest dilluns -el número 66-, podria haver estat emès el 7 de juliol passat, quan va ocórrer una avaria similar i pràcticament al mateix lloc. «Ja no ens valen les devolucions, no compensen les promeses de millora, la dignitat no es pot recuperar ni el temps de vida que se'ns roba als usuaris», etziba l'entitat.«Ens sentim maltractats i abandonats, tant per part dels culpables primers d'aquesta situació -Renfe i Adif- com per part dels seus còmplices, el Departament de Territori i Sostenibilitat, que incorporant els retards als horaris el que fa és legitimar la nefasta gestió de les infraestructures per part de l'Estat», afegeix. «No es tracta només, per tant, de la pèrdua de temps i dels retards inassumibles, sinó també de manca de seguretat», ha lamentat.

A més, segons la plataforma, l'enèsima avaria ha obligat a suspendre la circulació dels trens entre l'Hospitalet de l’Infant i l'Ametlla de Mar i ha afectat una desena de trens i uns 2.000 passatgers en total. També exposa que el comboi s'ha quedat sense subministrament elèctric i la calor ha estat un dels principals elements a combatre, mentre guàrdia urbana i protecció civil els portaven aigua, en aquesta ocasió, caminant ells per la via. La plataforma recorda que fins a l'1 de novembre no està previst que l'Euromed s'aturi a l'Aldea i fins al 2017 no es preveu que estiguin enllestides les obres de la doble via entre Vandellòs i Vila-Seca. «I fins llavors, què se suposa que hem de fer els usuaris de les Terres de l'Ebre?», es pregunta el col·lectiu. «Més que en tren sembla que estiguem viatjant en carro i mentrestant, per a quan solucions estructurals i no pedaços?», conclou.

tracking