Diari Més

Mobilitat

Quatre trens Euromed pararan a l'Aldea a partir de l'1 de novembre

La mesura reduirà el temps de trajecte fins a Barcelona entre quaranta minuts i una hora, i les tarifes seran, de moment, les mateixes que pels Regionals

La Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat a l'exterior de l'edifici del Síndic de Greuges per tal d'entregar les signatures. Pla mitjà. Imatge del 7 de juliol de 2016

Trens Dignes Ebre-Priorat, Síndic de Greuges, signatures, avaria de Mont-roigACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre trens Euromed en sentit nord i quatre més en sentit sud pararan cada dia a l’estació de l’Aldea a partir de l’1 de novembre per millorar la mobilitat ferroviària dels habitants de les Terres de l’Ebre, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Aquesta mesura representarà reduir entre quaranta minuts i una hora el temps de desplaçament necessari entre Barcelona i Tortosa, que ara és d’entre 2.20 hores i 2.40 hores a bord de la línia R16 de Regionals i que passarà a ser d’1.40 hores.

La Generalitat assumirà el cost de 75.000 euros mensuals per homologar les tarifes amb el servei Euromed. Rull ha defensat aquesta solució«en benefici de la gent de les Terres de l’Ebre» i ha reclamat al Ministeri de Foment que completi el desdoblament de l’R16, que hauria d’estar enllestit el maig de 2017.

Tanmateix, el conseller ha posat en entredit que Foment complexi aquest termini per desdoblar el tram de l’R16 entre Vila-seca i l’Hospitalet de l’Infant, que ja acumula diversos retards en la seva execució. Per això, el titular de Territori ha afirmat que «no volem esperar-nos» en millorar el servei ferroviari dels usuaris de les Terres de l’Ebre i ha recordat les «imatges ignominioses» de principis de juliol dels passatgers caminant per les vies de la línia R16 després d’una avaria d’un tren a Vandellòs. «L’alternativa a la solució dels Euromed era no fer res, però hem volgut actuar en benefici de la gent. Estem parlant d’una reivindicació històrica dels usuaris de les Terres de l’Ebre», ha assenyalat Rull en una roda de premsa aquest matí. Ara el Departament de Territori i Sostenibilitat estudiarà quins són els millors horaris de pas dels Euromed per captar el màxim nombre d’usuaris a l’Aldea.

Com a contrapartida, el servei d’Euromed entre Barcelona i València registrarà un temps afegit de quatre minuts en relació al seu temps de durada habitual.El Govern té l’objectiu que les tarifes que hauran d’abonar els usuaris de les Terres de l’Ebre per utilitzar aquests Euromed a l’Aldea siguin les mateixes que paguen per utilitzar el servei de trens de Regionals. «És una mesura transitòria», ha sentenciat el conseller. Rull ha recordat que la Generalitat continuarà negociant amb Adif perquè s’inverteixi a l’R16 alhora que es busca una solució per adaptar els horaris d’aquesta línia a la realitat, ja que actualment els trens funcionen sistemàticament amb retards en relació als horaris fixats.

Valoració de la plataforma Trens Dignes

La plataforma Trens Dignes ha valorat amb sorpresa i satisfacció l'anunci fet pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, aquest divendres sobre l'aturada de trens Euromed a l'estació de l'Aldeaa partir de l'1 de novembre. La portaveu de l'entitat, Montse Castellà, ha qualificat de «gran notícia»aquest anunci, ja que permet complir amb una reivindicació històrica de les Terres de l'Ebre que s'ha fet des de fa molts anys per part dels sectors socioeconòmics del territori. Castellà s'ha congratulat d'aquesta mesura per millorar el servei ferroviari del territori en la línia R16 que va de Tortosa a Barcelona, però ha reclamat que un cop estigui enllestit el desdoblament de la línia única entre Tarragona i Vandellòs, els Euromed no deixin d'aturar-se a l'Aldea.

tracking