Diari Més

Successos

Quatre incendis simultanis per llamps a les Terres de l'Ebre

L'incendi de Corbera d'Ebre està controlat i la resta, estabilitzats

Quatre incendis simultanis per llamps a les Terres de l'Ebre

Quatre incendis simultanis per llamps a les Terres de l'EbreBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una intensa tempesta elèctrica, aquesta tarda, a les Terres de l'Ebre ha provocat de forma gairebé simultània quatre incendis que han obligat a intervenir els Bombers de la Generalitat amb mitjans aeris i terrestres.

L'incendi de més gravetat s'ha declarat a Corbera d'Ebre, en concret al camí de les Vimenoses, en direcció la Fatarella, on des de les 20:00 hores treballaven set mitjans aeris i set terrestres, i que ara mateix està controlat.

A prop de la zona del pantà d'Ulldecona també han intervingut dos mitjans aeris i sis vehicles per apaivagar un incendi que s'ha declarat cap a les 18:42 hores i que al voltant de les vuit d'aquesta tarda s'ha donat per estabilitzat.

Cap a les set del vespre, a la Franja d'Aragó, en concret a la zona d'Arenys de Lledó, s'ha iniciat un altre foc en el qual han treballat dues dotacions dels bombers de la Generalitat en col·laboració amb els bombers aragonesos.

Finalment, un petit foc, del qual s'ha rebut l'avís a les 18:38 hores, s'ha produït també per llamp a Ginestar, en una zona pròxima a Rasquera, on han hagut d'intervenir dos vehicles dels bombers.

Els incendis per llamps s'acostumen a produir a llocs molt aïllats, per la qual cosa la intervenció dels mitjans aeris és fonamental.

Els Bombers de la Generalitat, en prevenció de les tempestes elèctriques, realitzen rutes de control amb mitjans aeris a zones on cauen llamps per anticipar-se als incendis i intervenir directament sobre el foc.

Gràcies a aquestes tasques de prevenció, avui, la majoria d'aquests incendis han estat detectats pels mitjans aeris en el que es denomina rutes de llamps.

tracking