Diari Més

Operació Tèrmyca

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es personarà com a acusació particular en el cas Efial

L'alcalde ha signat el decret d'alcaldia aquest dilluns per iniciar els tràmits pertinents davant la possibilitat que el consistori hagi pogut resultar perjudicat

La Guàrdia Civil traslladant detingut l'enginyer de la Cala Gestió, Jaume Beltran

Efial va percebre 3,5 MEUR de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar cobrant el 5% de cada adjudicacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) es personarà com a acusació particular en la investigació oberta pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell per l'anomenat cas Efial com una de les peces separades del cas Torredembarra. Després d'encarregar un informe als serveis jurídics, l'equip de govern -format per ERC i Compromís per La Cala- han decidit que personar-se en la causa és la millor opció davant la possibilitat que els fets delictius que s'investiguin hagin perjudicat l'Ajuntament. L'alcalde, Jordi Gaseni, ha signat el decret d'alcaldia aquesta mateix dilluns per iniciar els tràmits pertinents abans que el ple del consistori ho ratifiqui. Entre altres, el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, investiga la contractació per part de la societat municipal La Cala Gestió amb la consultora Efial. Dimarts passat, en el marc de l'operació Tèrmyca, la Guàrdia Civil va detenir l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, a qui el jutge va enviar a presó sota fiança de 600.000 euros.

Segons ha explicat l'alcalde Jordi Gaseni, els serveis jurídics del consistori consideren que és l'opció més recomanable com a possible part perjudicada en els fets que s'investiguen en el marc de l'operació Tèrmyca que es va dur a terme entre dimarts i dimecres de la setmana passada. Entre les desenes de registres i escorcolls, la Guàrdia Civil va escorcollar l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i va detenir l'exalcalde de CDC, Andreu Martí, a qui el jutge va enviar a la presó, sota una fiança de 600.000 euros que, de moment no ha abonat; així com al gerent de la societat municipal La Cala Gestió i president d'Efial, Antoni Martos, qui va abonar una fiança de 150.000 euros per eludir la presó.El cas, que es manté sota secret de sumari, investiga una possible trama de corrupció per desviació de fons públics a través de la consultora Efial. Per la part que afecta a l'Ametlla de Mar, Efial Consultoria hauria cobrat aproximadament un total de 3,5 MEUR de l'Ajuntament durant el temps que va tenir adjudicada l'administració de la societats municipal La Cala Gestió, entre els anys 2008 i 2014. Segons van explicar a l'ACN fonts municipals, Efial s'embutxacava un 5% de l'import de cadascuna de les adjudicacions en les quals participava d'acord amb el contracte signat amb el consistori. A l'espera de conèixer els resultats sobre una auditoria sobre més de mig centenar de procediments de contractació possiblement irregulars, l'actual govern municipal de l'Ametlla de Mar ha decidit personar-se en la causa davant "l'extrema gravetat dels fets que s'investiguen". En els propers dies, l'Ajuntament nomenarà un advocat i un procurador que assumiran l'acusació particular i convocarà un ple per ratificar la decisió. En l'operació 'Tèrmyca', els agents de la Guàrdia Civil van escorcollar el domicili actual de l'exalcalde de l'Ametlla de Mar a l'Hospitalet de Llobregat, un magatzem a Esplugues de Llobregat, la Fundació del Món Rural de Lleida a la que havia estat vinculat anteriorment, i un pis i un traster de la seva propietat a l'Ametlla de Mar.

tracking