Diari Més

Correbous

Pluja de denúncies d'Actyma contra correbous de l'Aldea i d'Alcanar

L'entitat assegura que dos correbous d'aquestes localitats no van complir amb el reglament estipulat

Pluja de denúncies d'Actyma contra correbous de l'Aldea i d'Alcanar

Pluja de denúncies d'Actyma contra correbous de l'Aldea i d'AlcanarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma)ha presentat dues denúncies davant la Delegació Territorial del Joc i d’Espectacles a les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i controladors de correbous a l’Ermita de la Mare de Déu de l’Aldea, alBaix Ebre,i a Alcanar, alMontsià. Les denúncies s’han presentat per presumptes infraccions de la regulació de les festes tradicionals amb aquests animals i del reglament d’espectacles públics i activitats recreatives.

Una de les denúncies s’ha interposat per la «participació de nens» en un correbous celebrat a Alcanar. Segons Actyma, aquest correbou, del tipus Bou capllaçat, es va celebrar el 14 de maig del 2016, i els controladors«van permetre» que els nens«participessin corrent» al recorregut del bou, «amb el perill de ser atrapats per les banyes». Actyma subratlla que els nens, com a espectadors, «només poden estar a grades o balcons», en aquest tipus de correbous.

Una altra de les denúncies s’ha interposat contra el tècnic municipal, els controladors i la comissió de bous d’un Bou embolat que va tenir lloc el 15 de maig del 2016 a l’Ermita de la Mare de Déu de l’Aldea. L’esdeveniment va tenir lloc al claustre de l’ermita, un espai que, a parer d’Actyma, no reuneix les condicions estructurals per acollir-lo.

tracking