Diari Més

Policial

La banda desmantellada al Baix Ebre va estafar més de 450.000 euros a través d'assegurances fraudulentes

La policia ja ha acreditat fins al moment més de 2.200 víctimes arreu de l’estat espanyol

Un dels detinguts escortats per dos Mossos d'Esquadra a la sortida d'un dels domicilis registrats del barri del Temple de Tortosa.

Mosso d'Esquadra, concessionari, estafa, Tortosa, blanqueig de capitals, venda, detingut, cotxes, operatiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització criminal desmantellada el passat 7 de juny a Tortosa i l’Ampolla (Baix Ebre) va estafar més de 450.000 euros a través d’assegurances fraudulentes i, fins al moment, s’han acreditat més de 2.200 víctimes del frau arreu de l’estat espanyol. Els arrestats—set en total, cinc dels quals han ingressat a presó—invertien els diners obtinguts en l’adquisició de vehicles d’alta gamma, propietats i or. L’operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la policia espanyola es va iniciar a l’agost del 2015 arran de la detecció d’una organització criminal que realitzava assegurances fraudulentes captant les seves víctimes a través d’anuncis per internet en pàgines especialitzades. Oferien assegurances mensuals fictícies per a tot tipus de vehicles per un import que oscil·lava entre els 30 i els 50 euros.

Els membres de l’organització donaven d’alta una assegurança a través d’internet, on facilitaven a la companyia un número de compte corrent aconseguit de forma fraudulenta. En conseqüència, el mateix dia que la companyia asseguradora passava el rebut i quedava retornat, l’assegurança no tenia cap efecte. Els diners arribaven a algun dels divuit comptes corrents que tenia l’organització. Diàriament dues persones del clan criminal retiraven tots els diners obtinguts a través de caixers automàtics, que acostumava a ser entre 150 i 600 euros.

Els diners que l’organització obtenia a través del frau els destinaven, principalment, a tres coses: a l’adquisició de vehicles d’alta gamma, que posaven a nom dels patriarques del clan; enviaven una altra part dels ingressos a Romania a través d’operadors de missatgeria, que invertien posteriorment en or i propietats; i la part que quedava la utilitzaven per comprar vehicles que acabaven venent a un concessionari que havien obert al barri de Ferreries de Tortosa.

Els investigadors han pogut acreditar que hi ha més de 2.200 persones afectades al conjunt de l’Estat espanyol i que els investigats feien aquesta activitat il·lícita des de l’any 2013. Des d’aleshores han obtingut guanys per valor de prop de mig milió d’euros. Un cop identificats els autors del frau el passat 7 de juny els agents van fer quatre entrades i perquisicions, dues a Tortosa i una a l’Ampolla, als domicilis dels arrestats, i una altra al concessionari ubicat al barri de Ferreries Tortosa. Es van arrestar set persones, d’entre 18 i 46 anys: cinc homes, tots de nacionalitat romanesa, i dues dones, una també romanesa i l'altra de nacionalitat marroquí.

11 vehicles decomissats, dos quads i un

remolc

Als domicilis i al local escorcollat els policies hi van localitzar nombrosa documentació relativa a la contractació de les assegurances, sis ordinadors, 25 telèfons mòbils, set llibretes bancàries obertes amb documentació fraudulenta i 24.190 euros en efectiu. A més, també van decomissar onze vehicles d’alta gamma, dos quads i un remolc. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dijous 9 de juny i el jutge va decretar l’ingrés a presó de cinc dels investigats i la llibertat amb càrrecs per als altres dos.

tracking