Diari Més

Polèmica

Denuncien el desnonament d'una cooperativa formada per dones de la Ràpita

L’Ajuntament explica en un comunicat que està rebent pressions per part de l’agrupació Fademur

Les treballadores de la cooperativa i els seus fills, a la porta del polèmic local.

Denuncien el desnonament d'una cooperativa formada per dones de la RàpitaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis dones de la Ràpita es podrien quedar sense feina a causa d’una decisió presa per l’Ajuntament del municipi. La Federación de Asociaciones de Mujeres Rurales ha denunciat públicament (Fademur), a través de la seva pàgina web, que el consistori pretén desnonar una cooperativa de serveis de menjar a domicili fundada per dones de la comarca.

Avui dia, la cooperativa dóna feina a sis dones. Fa anys, el consistori d’aquell moment va decidir cedir el local, propietat de l’Ajuntament, del carrer Aragó en règim de lloguer. La cooperativa paga 242 euros mensuals. «És incomprensible que ens vulguin fer fora; estem al dia de pagaments i ens ha costat molt crear una clientela com la que ara tenim», asseguren les dones.

La cooperativa Som Cuina que es dedica a fer menjars a domicili, i segons expliquen les afectades, elaboren 400 menús diaris a domicilis i 900 a menjadors escolars del municipi. La cooperativa, a més, cedeix els excedents de menjar a la Creu Roja i treballen a l’alberg de la Generalitat de Catalunya, al Poble Nou del Delta.

Per la seva banda, l’Ajuntament de La Ràpita, demana a l’agrupació que justifiqui el compliment de les condicions per les quals el consistori va cedir el local. Aquestes condicions fan referencia a programes de dinamització de la dona, de formació i de creació de llocs de treball a dones en situació d’atur.

«En les diverses reunions mantingudes amb l’empresa des de fa mesos no s’ha aportat justificació vàlida, i això podria comportar un tracte de favor respecte a altres empreses del municipi», explica l’Ajuntament a través d’un comunicat. A més, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha denunciat «les pressions que estem rebent des de fa mesos per part de Fademur exigint continuar mantenint l’arrendament».

tracking