Diari Més

Societat

Obren un expedient sancionador per als correbous de Deltebre

L'entitat animalista Actyma havia denunciat que la plaça no reunia les condicions estructurals de seguretat

Obren un expedient sancionador per als correbous de Deltebre

Obren un expedient sancionador per als correbous de DeltebreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei del Joc i d'Espectacles de la Generalitat a les Terres de l'Ebre ha iniciat un expedient sancionador contra els organitzadors i controladors dels correbous de les festes majors del passat mes d'agost a la plaça de la Cava (Deltebre, Baix Ebre) perquè l'espai no reunia les condicions estructurals de seguretat necessàries.

L'entitat animalista Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (Actyma) va denunciar aquests fets i ha rebut, recentment, la notificació de l'obertura de l'expedient sancionador per part de la Generalitat per la suposada vulneració de la llei de 2010 que regula els correbous.

Actyma argumentava que els suposats cadafals són «una trampa perillosa per als participants i els animals», atès que els elements constructius on tenen lloc els correbous de la plaça de la Cava«no compleixen les condicions de seguretat». «Fins i tot utilitzen un palet industrial de fusta com a element constructiu i, així, pretendre tapar l'accés del bou fins els participants», addueix Actyma, que ha celebrat que la Generalitat comenci a sancionar les infraccions de la llei.

tracking