Diari Més

Medi Ambient

L'empresa pública Acuamed tenia intenció de contaminar el riu Ebre

L’objectiu era estalviar les despeses de la depuració de les aigües, i així beneficiar l’empresa contractista FCC

Pantà de Flix, al riu Ebre.

L'empresa pública Acuamed tenia intenció de contaminar el riu EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública Acuamed es va arribar a plantejar abocar àcid clorhídric sense control al riu Ebre. Segons explica El Mundo, la intenció era estalviar-se les despeses dels costos de la depuració de les aigües de l’embassament de Flix, i així beneficiar l’empresa contractista FCC, a canvi de presumptes suborns, segons creuen els agents. El cas està sent investigat pel jutge Eloy Velasco a l’Audiència Nacional.

El cas va sortir a la llum quan l’Audiència buscava els contractes ficticis, que tenien la intenció de desviar diners públics. És per això que Acuamed i FCC van projectar l’obertura d’un nou contracte, per 11 milions d’euros, per netejar la zona, amb un PH fora de control i del que encara no havien extret els residus que havien acordat. A hores d’ara encara queden 200.000 metres cúbics de fang contaminat al riu.

És en aquest moment quan Pablo Martín Mira, director d’obra, manté una conversa amb Arcadio Mateo, presumpte cap de la xarxa. Segons les escoltes de la Guàrdia Civil, el seu pla era abocar àcid clorhídric a la balsa.

L’objectiu de la jugada era evitar despeses a l’empresa FCC i facilitar una via ràpida per maximitzar aquests 11 milions d’euros. Encara que l’àcid fos abocat només a una part tancada de l’Ebre, ja seria un delicte contra el medi ambient segons la Guàrdia Civil.

tracking