Diari Més

Els quatre presumptes agressors de Mas de Barberans estan investigats per delictes de lesions, coaccions i danys

Han intentat negar els fets a la jutge però s'han acabat reconeixent en les imatges de les agressions i la sostracció de les càmeres

Imatge capturada del vídeo de l'agressió que pateixen dues activistes d'AnimaNaturalis durant un acte taurí a Mas de Barberans. Imatge del 29 d'abril de 2016

bous, Mas de Barberans, activistes, plaça, públic, agressió, AnimaNaturalisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre presumptes agressors de dues animalistes en una festa amb bous al Mas de Barberans (Montsià), el passat 29 d'abril, han quedat en condició d'investigats per delictes de lesions, coaccions i danys després de declarar, aquest dijous, davant la titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta que porta el cas. Segons fonts de la defensa, tots quatre - una dona, la seva parella, el fill d'ella i un nebot-, tots veïns de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), han negat les agressions i que haguessin sostret les càmeres a les dues activistes d'AnimaNaturalis però han acabat reconeixent-se en l'informe de fotogrames dels Mossos d'Esquadra que s'ha elaborat a partir del vídeo gravat per altres animalistes que estaven a la plaça de bous. Tot i que han entrat esglaonadament als jutjats d'Amposta, els quatre investigats han sortit junts i d'amagat per una porta d'emergència per esquivar els mitjans de comunicació.

Els quatre investigat han respost a les preguntes de la jutge i a les de la seva advocada però s'han negat a contestar a les qüestions del lletrat de les dues activistes d'AnimaNaturalis denunciants. La primera en declarar ha estat Janine Chale i després ho ha fet el seu company sentimental. Segons han relatat fonts de la defensa, la dona ha negat que agredís la noia que estava asseguda a la seva vora a les grades de la plaça de bous del Mas de Barberans. Tampoc la seva parella ha admès que sostragués la càmera de l'altra activista, Aïda Gascón, directora de l'entitat animalista a Espanya, en el forcejament que es veu al vídeo. Els dos nois més joves tampoc han acceptat ser responsables de cap agressió i el noi que es veu a la gravació llençant a terra una de les càmeres ha explicat que es va trobar "amb l'aparell fotogràfic a les mans" i va soltar-lo. En canvi, davant d'un exhaustiu informe de fotogrames del vídeo gravat, que han fet els Mossos d'Esquadra, tots quatre s'han reconegut en les imatges.

La setmana vinent està prevista la declaració de tres testimonis més, que són les tres activistes que van gravar els incidents, des de l'altre costat de la plaça de bous de Mas de Barberans. També quedarà per avaluar la prova pericial de la taxació dels materials sostrets i danyats i caldrà esperar la decisió del jutge sobre si el cas arriba a judici. El procediment es podria prolongar com a mínim un any.

tracking