Diari Més

Terres de l'Ebre

El SEM obre un expedient a Ambulancias Egara per incidències en el transport sanitari no urgent

Els problemes els hauria desencadenat el trasllat del centre de coordinació de Tortosa a Tarragona

El SEM obre un expedient a Ambulancias Egara per incidències en el transport sanitari no urgent

El SEM obre un expedient a Ambulancias Egara per incidències en el transport sanitari no urgentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha obert una expedient informatiu a l'empresa que presta el servei de transport sanitari no urgent a les Terres de l'Ebre, Ambulancias Egara. El SEM vol esclarir què ha passat amb la programació i coordinació d'aquest servei després de detectar un seguit d'incidències en els trasllats programats de pacients.

Segons fonts dels treballadors, fa temps que hi ha queixesperò el colofó s'ha donat aquesta setmana, quan mig centenar de pacients no han pogut ser traslladats per fer-se proves o rebre tractaments i molts altres han patit greus retards. S'apunta, com la causa principal, a la unificació, des de fa uns 20 dies, dels centres de coordinació de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida - les tres àrees on presa servei Egara- en un únic centre a Tarragona. Egara hauria concentrat tota la planificació dels trasllats programats al centre de Tarragona sense augmentar el personal malgrat que la demanda dels serveis a coordinar «es multiplicava per cinc».

Els treballadors recorden que s'han arribat a programar trasllats, per a dos i tres pacients, amb rutes tan inapropiades com Flix-Deltebre- Barcelona, o que usuaris que eren traslladats de Barcelona cap a l'Ebre han hagut d'esperar dins del vehicle sanitari mentre es feien altres serveis al Camp de Tarragona. Tot i que remarquen que els principals damnificats han estat els usuaris del transport sanitari no urgent, apunten que també els empleats han hagut d'assumir més hores de treball i una reducció dels temps de descans.

El SEM ha assegurat que ja hi ha el compromís de l'empresa per retornar el centre de coordinació de transport sanitari a Terres de l’Ebre, per tal de millorar la planificació de les rutes establertes.

tracking