Diari Més

Les activistes agredides d'AnimaNaturalis aniran a Alcanar a gravar els correbous

L'alcalde d'Alcanar demana «calma» després de l'anunci de les animalistes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació animalista AnimaNaturalis ha assegurat que activistes de l'organització tornaran a Alcanar a gravar els correbous. Després de les agressions que van rebre a Mas de Barberans, i d'haver estat atacades, també a Alcanar, l'any 2012, AnimaNaturalis ha contactat amb els Mossos d'Esquadra, l'alcalde d'Alcanar i el delegat de les Terres de l'Ebre per informa-los de la seva presència als correbous.

«Mas de Barberans no ha estat un fet puntual, sinó una situació que podria haver passat en qualsevol dels pobles on anem», assegura la directora de l'ONG, Aïda Gascón. «La presència policial es l'única forma dissuassòria de la violència i les agressions físiques», afegeix. Des de la mateixa organització asseguren que en cap moment s'ha condemnat ni atacat el poble de Mas de Barberans i els seus habitants.

Reaccions

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, es mostra convençut que l'agressió patida per les activistes a Mas de Barberansno es repetirà durant els actes taurins de la festa major que s'inicien aquest divendres a la mitjanit.Montserrat, que s'ha reunit amb els representants de la comissió i les penyes taurines locals, ha advertit que la repetició de situacions d'aquest tipus no només perjudicarien la festa dels bous sinó també«la imatge del poble i del territori». És per això que ha demanatcalma, hospitalitat i sensatesa als assistents als correbous del municipi.

Una de les detingudes pels atacs de Mas de Barberans defensa l'agressió a les activistes

Una de les detingudes pels atacs de Mas de Barberans defensa l'agressió a les activistesACN

tracking