Diari Més

Una de les detingudes pels atacs de Mas de Barberans defensa l'agressió a les activistes

L'Agrupació de Penyes Taurines de l'Ebre condemna l'atac, tot i que demana que es reguli l'entrada d'animalistes a les festes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que dues activistes de l’associació en defensa dels animals AnimaNaturalis fossin atacadesel passat divendres en un correbou de Mas de Barberansper espectadorsmentre l’enregistraven amb vídeo, Janine Chalé, una de les quatre detingudes, assegura que les joves van provocar-los premeditadament. Chalé, que és la dona rossa que apareix al vídeo al costat de les activistes agredint-les amb fúria i ràbia, justifica l’atac i el vincula amb uns suposats insults que les joves animalistes els haurien adreçat abans de començar a gravar. «Estimem els animals, els animalistes som nosaltres», remarca Chalé, referint-se a ella i als altres tres membres de la seva família que han resultat detinguts desprésd'agredirles dues animalistes per prendre'ls la càmera i acabar-laestampant contra el terra.De fet, Janine Chalé consideraquela presència de les noiesantitaurinesal mateix espai que els aficionats és inadmissible, iha demanat a les administracions que s'haurien de separar els dos col·lectius: «No poden arribar a un espai taurí i, 'ancha es Castilla', seure al meu costat sabent que elles ho volen prohibir». «Que es comprin un drone, però que no els posin amb nosaltres», conclou la detinguda.

Reaccions

Des del’Agrupació de Penyes Taurines de l’Ebre han condemnat les agressions i s’han mostrat favorables a emprendre «mesures legals» contra els atacs contra els animalistes. També han destacat la defensa de la festadels bous i el rebuig als«insults greus cap a la gent del territori». Ximo Martí, el president de l’entitat,ha assegurat que els animalistes han «traspassat la línia vermella amb les provocacions», demanant que es reguli l'entrada d'animalistes a les places on se celebren correbous. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, confia que les agressions «siguin estrictament un fet aïllat», i tambécondemna qualsevol conducta agressiva «vingui d’on vingui i afecti qui afecti».

Reunions individualitzades

La delegació del Govern a les Terres de l'Ebre realitzarà reunions individuals amb els municipis que organitzen actes taurins, descarta organitzar-ne una de conjunta. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha detallat que les reunions individualitzades seran més efectives per evitar que es repeteixin incidents com els ocorreguts al Mas de Barberans o a Aldover. En els pròxims dies, Pallarès mantindrà reunions amb els alcaldes d'Alcanar, l'Aldea i Santa Bàrbara, així com amb les agrupacions taurines d'aquestes poblacions, on durant aquest mes de maig estan previstos correbous. «La imatge d'aquests dies no és la que volem transmetre des de les Terres de l'Ebre i els alcaldes ja m'han fet arribar les ganes que tenen per trobar una solució», ha afegit Pallarès.

Una de les detingudes pels atacs de Mas de Barberans defensa l'agressió a les activistes

Una de les detingudes pels atacs de Mas de Barberans defensa l'agressió a les activistesACN

tracking