Diari Més

Gent gran

«No m'hagués pogut imaginar mai veure la meva néta que viu a Mèxic des de la residència de Móra»

La residència d'avis Natzaret de Móra d'Ebre ha organitzat l'acte 'Videoconferències amb els meus', una iniciativa per posar en contacte als avis amb els seus familiars

La Remei, l'àvia que ha parlat amb la seva néta que viu a Mèxic a la que fa dos anys que no veu.

«No m'hagués pogut imaginar mai veure la meva néta que viu a Mèxic des de la residència de Móra»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència d’avis Natzaret de Móra d’Ebre ha tancat aquest divendres els actes de la seva XXIV Setmana Cultural, aquest any dedicada a la família, amb un acte molt especial: 'Videoconferències amb els meus', un nou servei que es posa en marxa coincidint amb La Primavera Cultural 2016 de Móra d’Ebre gràcies al suport tècnic del Telecentre de la Ribera d’Ebre, i amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera.

Entre els assistents, la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, que ha volgut destacar«la gran contribució»que fa la residència morenca a la comarca, ja que «l’acompanyament i l’atenció que es presta a les persones grans són un pilar bàsic d’una societat avançada com la nostra». Així doncs, les noves tecnologies facilitaran a partir d’ara que els avis residents puguin contactar des de la sala d’estar d’aquesta residència pública de Móra d’Ebre amb els seus familiars llunyans, a través de videoconferència, la qual cosa els permetrà a més de fer petar la conversa una estona poder veure en la distància els seus éssers estimats. «Aquí teníem ja connexió a internet i ordinador portàtil, però hem necessitat l’ajuda del Telecentre per crear el compte skype de la residència i el seu suport tècnic perquè tot funcioni», explica el director de la residència Natzaret, Blai Rossell. A més, «fa dies que estem quadrant agendes amb els familiars d’alguns els avis perquè estiguin a punt aquest matí per veure els seus avis estimats», afegeix.

Gràcies

a les TIC i el suport del Telecentre de la Ribera d’Ebre

El coordinador del departament d’Informàtica del Consell Comarcal, Josep Miquel Vila, ha començat l’acte fent una breu explicació del funcionament de les videoconferències, seguit d’una connexió amb el propi Telecentre de Móra on s’hi havien desplaçat dos avis i la fisioterapeuta del centre simulant estar en un viatge a Mallorca, una anècdota que ha arrancat la jornada amb un toc simpàtic i que ha ajudat als avis a entendre la facilitat amb la que les TIC poden escurçar distàncies. Els avis han quedat sorpresos de fins a quin punt ha avançat la tecnologia: «No m’haguera pogut imaginar mai de la vida que es poguessin fer aquestes coses», diu Remei Artal, una àvia de 87 anys de la Torre de l’Espanyol que fa un any i mig que està en aquest centre, i que avui estava molt emocionada de veure la seva néta Estel que viu a Mèxic, i amb qui fa dos anys que no es veuen presencialment. «Una alegria molt gran, no es pot explicar amb paraules», reconeixia visiblement contenta.

A més de Mèxic, avui també s’ha connectat amb familiars de residents que viuen a França, Alemanya i a diversos punts de l’Estat, i s’ha fet una connexió molt més propera però no menys esperada amb els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Santa Teresa de Móra, amb qui els avis es coneixen bé perquè ja els acompanyen i participen amb ells a altres activitats que també organitza la residència, com l’assistència a la fira o a la plaça en dates i festes assenyalades, com Sant Jordi. 78 residents i 10 usuaris de centre de dia Les videoconferències són a partir d’avui un nou servei del qual podran fer ús els avis amb l’ajut i el suport del personal que hi treballa. Avui són obertes a tothom, per donar a conèixer l’activitat, però properes ocasions es faran de manera privada, i com a alternativa a les trucades de telèfon que ja són habituals entre residents i familiars.

tracking