Diari Més

Successos

Un detingut al Baix Ebre per simular dos robatoris al seu domicili i estafar les asseguradores

Va aconseguir ser indemnitzat per una asseguradora en el primer dels falsos robatoris i pretenia repetir l’estafa amb una segona companyia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 36 anys i veí de l’Aldea (Baix Ebre) ha estat detingut com a presumpte autor dels delictes de simulació de delicte, estafa i falsificació de documents. Els fets es remunten al mes de setembre de 2015, quan un veí de l’Aldea va denunciar que havia estat víctima d’un robatori amb força al seu domicili. Segons la denúncia, li havien sostret gran quantitat d’objectes, principalment aparells electrònics, valorats en uns 9.000 euros. Posteriorment, al gener, mentre els Mossos d'Esquadra investigaven el robatori, la mateixa persona va denunciar un segon robatori amb força al mateix habitatge. En aquest cas va dir que li havien sostret efectes valorats en uns 15.000 euros. La investigació dels fets va permetre determinar que el denunciant havia simulat els dos fets delictius per tal de cobrar indemnitzacions de dues companyies d’assegurances, objectiu que va aconseguir en el primer dels casos.

En el transcurs de les indagacions policials els agents van acreditar que el denunciant tenia en el seu poder diversos objectes que anteriorment havia denunciat com a sostrets. També va simular la compra de diversos objectes en una botiga d’Internet amb factures manipulades que posteriorment presentava a les asseguradores. D’altra banda, els investigadors també van comprovar que en alguns casos les mateixes factures falses van ser lliurades a les dues companyies, amb la finalitat d’obtenir una doble indemnització pels objectes suposadament sostrets. La investigació va concloure amb la detenció de l’home el 4 d’abril com a presumpte autor de dues simulacions de delicte, dos delictes d’estafa, un dels quals en grau de temptativa, i un delicte de falsificació de document públic. El detingut va passar el 6 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa.

tracking