Diari Més

Política

DL i ERC buscaran la complicitat de la majoria del Congrés perquè es modifiqui el Pla de Conca de l'Ebre

Dimarts es votarà una proposició no de llei que insta el govern espanyol a canviar el cabal mínim fixat pel tram final del riu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris d'ERC i Democràcia i Llibertat (DL) portaran el pròxim dimarts al ple del Congrés dels Diputats una proposició no de llei perquè es modifiqui el Pla de Conca de l'Ebre. Els dos grups s'han posat d'acord en el redactat d'aquesta proposta amb l'objectiu que la cambra baixa insti el govern espanyol a modificar el cabal mínim establert pel tram final de l'Ebre en el planejament hidrològic aprovat el passat mes de gener. «Creiem que dimarts pot ser un dia important perquè el Congrés te l'oportunitat de manifestar-se clarament en contra del cabal establert al Pla de Conca», ha manifestat el diputat al Congrés per DL i alcalde de Tortosa, Ferran Bel. DL i ERC confien que la proposta tiri endavant gràcies al suport de les formacions polítiques que s'han posicionat en contra del Pla hidrològic.

Segons han explicat des d'ERC i DL, la proposta insta a modificar el Pla de Conca de l'Ebre, a incrementar el cabal mínim establert pel tram final, i a fixar-lo en les quantitats que tant la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre com la Generalitat van considerar com a raonables. «Esperem el suport d'aquelles formacions que en la darrera manifestació contra el Pla a Amposta es van posicionar», ha afegit Bel.

A més, des de les dos formacions proposants, s'ha fet una advertència al PP. «No s'hi val a dir que un govern espanyol no pot rectificar perquè el Pla de Conca ja el va aprovar un govern en funcions», ha recordat.

Tot i que la proposta no entra en si s'han de modificar o no els regadius previstos també al Pla de Conca, el diputat de DL i alcalde de Tortosa ha assegurat que «segurament»com a conseqüència de la modificació del cabal en el tram final s'hauria de racionalitat les hectàrees de regadiu previstes, sobretot, les reserves d'aigua de regadius que no estan ni planificats.

Els diputats d'ERC, Jordi Salvador i Xavier Eritja, i el diputat de DL, Ferran Bel, han presentat el contingut de la proposta aquest divendres a Tarragona.

tracking