Diari Més

Tragèdia a Freginals

Identificades les 13 víctimes de l'accident de Freginals

La jutge d'Amposta dóna el vistiplau a la repatriació de 10 dels cossos

Ja són deu les víctimes mortals de Freginals identificades pels forenses

Ja són deu les víctimes mortals de Freginals identificades pels forensesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de forenses ja ha completat la identificació científica de les 13 noies mortes en l'accident de Freginals (Montsià). Com ha confirmat el Departament de Justícia, les tres últimes víctimes per les quals faltava el reconeixement complet eren tres noies de nacionalitat italiana que s'han identificat a través de mostres d'ADN.

Aquestesidentificacions se sumen a les efectuades durantel dilluns i el dimarts, quan es va fer el reconeixement delscossos d'una noia uzbeka, una italiana i una altra de francesa,a través de les empremtes dactilars, i dels cadàvers de tres noies italianes, dues alemanyes, una austríaca i una romanesa, que han estat identificades per la morfologia dental.

Més repatriacions

La jutge d'Amposta que investiga l'accident de Freginals ha autoritzat avui la repatriació de sis de les víctimes, que se sumen a les quatre d'ahir, per la qual cosa només en falten tres per superar aquest tràmit.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha signat aquest migdia tres noves autoritzacions de repatriació, que se sumen a les tres que ja havia acordat a primera hora del matí.Ahir ja van viatjar als seus països els cossos de la noia d'Uzbekistan i de tres noies d'Itàlia.

D'aquesta forma, fins al moment ja s'han autoritzat un total de 10 repatriacions: les set víctimes italianes, una uzbeka, una francesa i una romanesa, de manera que falten per autoritzar les de dues alemanyes i una austríaca.

Una vegada autoritzada pel jutge, per procedir a la repatriació de les víctimes de l'accident d'autobús s'exigeix el compliment d'uns protocols internacionals de seguretat que supervisa Sanitat Exterior, dependent de la Delegació del Govern a Catalunya.

tracking