Diari Més

Tragèdia a Freginals

Els familiars de les víctimes arriben al tanatori de Tortosa

A l'aeroport del Prat s'ha habilitat una sala privada per rebre la resta de les famílies i traslladar-les fins a l'equipament funerari

Els familiars de les víctimes arriben al tanatori de Tortosa

Els familiars de les víctimes arriben al tanatori de TortosaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els familiars de les víctimes de l'accident d'autocar de l'AP-7 han començat a arribar al tanatori municipal de Tortosa aquest dilluns. Fins a les 10 de matí hi havien arribat sis famílies i s'espera que en vagin arribant més al llarg del dia d'avui. Fins a l'equipament funerari també s'han desplaçat equips dels serveis mèdics així com quatre traductors per donar suport a les famílies de les noies que van perdre la vida aquest diumenge al matí en l'accident d'autocar que va tenir lloc a l'AP-7 a Freginals (Montsià), quan tornaven de celebrar les Falles a València. A l'aeroport del Prat s'ha habilitat una sala privada per rebre els familiars que vagin arribant des dels diversos llocs d'origen de les víctimes, per ser traslladats després fins al tanatori de Tortosa perquè col·laborin amb les tasques d'identificació.

Segons Jané, han arribat ja les famílies de cinc noies italianes mortes i d'una altra jove de l'Uzbekistan, i en camí estan els familiars d'una víctima de Romania.

Pel que fa a les italianes, el pare d'una d'elles, Valentina, va arribar ahir a la nit i va ser el primer a identificar la seva filla com una de les mortes.

Totes les famílies que ja han arribat a Tortosa han estat ateses per psicòlegs i participaran en les proves d'ADN per a la identificació judicial de les víctimes, segons ha detallat el conseller, que ha afegit que també s'espera que arribin el gruix dels familiars dels ferits, que seran acollits al Parador de Tortosa.

«Des del Govern s'ha fet una tasca amb els cossos consulars i ambaixades per posar-se en contacte amb les famílies afectades. Aquest serà un matí dur per a tots. Són dies difícils per concertar vols. Algunes encara no han arribat», ha detallat Jané en roda de premsa en la Delegació del Govern en les Terres de l'Ebre, on s'ha establert el centre del comandament.

El conseller d'Interior ha confirmat, d'una altra banda, que set de les noies que ahir van perdre la vida en l'accident són italianes. «Podem confirmar que avui Itàlia està de dol», ha declarat.

A més d'aquestes noies, el conseller també ha detallat que hi ha dues víctimes mortals alemanyes, una romanesa, una francesa, una uzbeka i una austríaca, totes elles amb edats compreses entre els 19 i els 25 anys

tracking